Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția deputaților PDM după plecarea…

Reacția deputaților PDM după plecarea lui Andrian Candu, alături de alți 5 colegi, din Partidul Democrat

Democrații susțin că decizia celor șase foști colegi de partid, în frunte cu Andrian Candu, de a părăsi Partidul Democrat era una previzibilă. După anunțul lui Candu, mai mulți deputați PDM au postat mesaje pe rețelele de socializare, unde comentează plecarea celor șase parlamentari.

Liderul PDM, Pavel Filip, susține că decizia lui Andrian Candu, alături de alți cinci democrați, de a părăsi Partidul Democrat era una previzivilă și evidentă.

Filip spune că unul dintre principalele motivele pentru care cei șase deputați au plecat din partid ar fi diferența de viziuni între PDM și grupul Candu.

„Am luat act de anunțul făcut de acest grup de colegi de a părăsi PDM. Era o decizie previzibila, având in vedere anumite evenimente din ultimele luni. E vorba de mai mult decât diferențe de viziuni între partid și acest grup și cred ca decizia lor este una optima, care va ajuta atât PDM cât și acest grup de colegi sa evolueze mai departe, inclusiv printr-o posibila colaborare in viitor pe proiecte de interes comun. In acest moment sunt la București, unde am mai multe întâlniri oficiale, seara voi reveni la Chisinau, se va reuni conducerea partidului și vom prezenta poziția noastră oficială”, a scris Filip pe pagina lui de Facebook.

„Am ascultat declarația lui A. Candu. Păcat. Păcat, dar previzibil. Demult se pregatea acest pas. Inca pe timpurile lui Plahotniuc s-au facut incercari de fuzionare cu partidul Social Democrat. Atunci eu m-am opus. Acum ei au decis singuri. Impreuna cu sponsorii”, a scris și Diacov pe Facebook.

Tot pe pagina de Facebook, și democratul Nicolae Ciubuc a comentat plecarea celor 6 deputați din PDM.

„Urmărind ultimele evoluții de pe Arena politica moldoveneasca, dar și opiniile celor ce se grăbesc sa dea pronosticuri și aprecierile pe alocuri extrem de subiective și tendențioase, un fenomen suplimentar desjuns din aceasta ieșire previzibila a câtorva colegi PDM, reieșind din ultimele evenimente produse, constat în repetate rinduri ca “Diaspora” poate influența procesele politice din țara noastră! Deja putem spune ca vocea acesteia va fi mai auzită în plenul parlamentului”, a scris Ciubuc.

Andrian Candu a anunțat miercuri, 19 februarie, în cadrul unei conferințe de presă că el, alaturi de alți cinci colegi din PDM: Graur Eleonora, Grigore Repesciuc, Padnevici Corneliu, Cebotari Vladimir și Sîrbu Sergiu părăsesc fracțiunea parlamentară a PDM, dar și partidul și vor forma un nou grup parlamentar.