Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   R. Moldova-membră a Consiliului Economic…

R. Moldova-membră a Consiliului Economic și Social ONU

R. Moldova a devenit membră a Consiliului Economic si Social ONU cu 179 de voturi, acordate în cadrul în cadrul Adunării Generale ONU de la New York, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Alegerile au a avut loc pe data de 21 octombrie curent. Au fost disputate 18 locuri vacante în cadrul Consiliului Economic şi Social ONU (ECOSOC), pentru perioada 2016 -2018.

R. Moldova a candidat alături de Republica Cehă pentru cele două locuri vacante alocate Grupului Est-European din cadrul ONU.

În calitate de membru ECOSOC, R. Moldova va avea posibilitatea să promoveze în cadrul ONU priorităţile naţionale în domeniul economic, social şi mediului, inclusiv în contextul implementării obiectivelor Agendei 2030 privind dezvoltarea durabilă.

Acesta este al doilea mandat al R. Moldova în cadrul ECOSOC, după cel din 2008-2010, care a culminat prin exercitarea de către ţara noastră în 2010 a funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului Economic şi Social ONU.