Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PSRM: ,,Suntem oricând gata pentru…

PSRM: ,,Suntem oricând gata pentru a merge la alegeri parlamentare anticipate, care pot fi organizate împreună cu cele prezidențiale”

Ca urmare a ultimelor evenimente de pe arena politică, Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a venit cu un comunicat de presă în care precizează că ,,PSRM își dorește stabilitate politică, însă este pregătit pentru alegeri parlamentare anticipate”, iar acum ,,Republica Moldova este sub asediu din partea unei grupări oligarhice”.

,,Cei care au furat miliardele din sistemul bancar și din bugetul țării, cei care au furat Aeroportul și alte proprietăți ale statului, cei care au capturat Moldova, până acum un an, doresc să se revanșeze și să recapete controlul asupra țării”, se menționează în comunicatul PSRM.

Cât despre ultimele plecări ale deputaților din PDM, socialiștii susțin că ,,fac parte din strategia oligarhilor fugari, care vor să subjuge țara din nou”. Totodată, formațiunea nu exclude că ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate, ce ar putea fi organizate concomitent cu cele prezidențiale.

,,Toate atacurile la adresa guvernării și a președintelui țării, Igor Dodon, cresc în intensitate, odată cu avansarea procesului de recuperare a Aeroportului Chișinău către popor. La fel, investigarea “dosarului miliardului”, asupra căruia insistă autoritățile, deranjează clanurile celor implicați în cel mai mare furt al secolului”.

,,Declarăm că suntem oricând gata pentru a merge la alegeri parlamentare anticipate, care pot fi organizate împreună cu cele prezidențiale, în toamna acestui an”, punctează PSRM.

Vineri, 8 mai, încă patru deputați democrați au anunțat că părăsesc fracțiunea, în majoritatea parlamentară PDM-PSRM au mai rămas doar 54 de deputați. Deși cifra este încă suficientă pentru a asigura voturile necesare în Parlament pentru votarea legilor organice, există păreri care susțin că plecările din PDM nu se vor opri aici.