Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PSRM, despre moțiunea de cenzură…

PSRM, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu pregătită de Platforma DA

Partidul Socialiștilor din R. Moldova va susține în continuare Guvernul condus de Ion Chicu. Precizarea a fost făcută de către deputatul socialist Corneliu Furculiță printr-o postare pe Facebook. Cât privește moțiunea de cenzură pregătită de Platforma DA, socialiștii susțin că prin intermediul acesteia se dorește destabilizarea situației în țară.

„PSRM susține în continuare Guvernul Chicu și condamnă dorința Alianței Sandu-Candu-Plaha-Șor de a provoca destabilizări în țară și a arunca Moldova într-un haos total. Cât privește moțiunea de cenzură, despre care opoziția vorbește deja de mai bine de două luni, vedem că, până acum, măcar nici ei nu se pot înțelege cum să împartă blana ursului din pădure. Poporul vede că fiecare dintre ei se visează prim-ministru, nu pentru a soluționa problemele cetățenilor, ci pentru ași nota în CV-ul personal, ori să fure țara în lung și-n lat. Noi așteptăm să vedem dacă deputații Maiei Sandu vor intra definitiv în capcana oligarhilor Plaha-Șor și vor semna moțiunea de cenzură, pe care să o voteze alături de cei de la „Vând Moldova” și partidul hoțului Șor”, a scris Furculiță pe pagina sa de Facebook.

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr au semnat astăzi, 14 iulie, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Autorii documentului susțin că așteaptă până joi, 16 iulie, decizia Partidului Acțiune și Solidaritatea(PAS).

Ieri, 13 iulie, reprezentanții PAS ne-au comunicat că membrii PAS vor convoca la sfârșitul săptămânii Consiliul Național Politic al partidului, pentru a lua o decizie pe acest subiect.

Joi, 9 iulie, deputații Platformei DA au anunța că vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. 

Anterior, Năstase a menționat că Alexandru Slusari sau Igor Munteanu sunt două candidaturi pe care Platforma DA le ia în considerare pentru funcția de premier în Executivul pe care vrea să și-l asume partidul. Potrivit lui Năstase, cei doi eventuali pretendenți la funcția de premier sunt „cei mai buni candidați posibili pentru respectiva funcție”.