Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Protest la Aeroportul din…

(VIDEO) Protest la Aeroportul din Chișinău: „Rogozin – persona non grata în Moldova”

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a fost întâmpinat la aeroport cu proteste organizate de mai multe grupuri de unioniști. Tinerii au scandat: „Afară armata Rusă”, „Basarabia Pământ Românesc”, „1812 – noi nu uităm”, „Rogozin și Vova – Afară din Moldova”, dar și „Rogozin – persona non grata în Moldova”.


Sursa Video: www.ZdG.md

„Protestăm împotriva vizitei lui Dmitri Rogozin, pentru că este o persoană care nu-și are locul în R. Moldova. El a instigat la ură și separatism teritorial. Mai mult decât atât, el are și o carte în care a mărturisit că se bucură că a luptat împotriva R. Moldova în anul 1992. Tot acolo a spus că, dacă ar avea ocazia, ar lupta din nou împotriva R. Moldova… Noi suntem siguri că el nu poate și nici nu vrea să negocieze o împăcare între R. Moldova și Transnistria. Transnitria este o zonă inventată de conflicte, este o zonă militarizată de Federația Rusă, iar astfel de personaje nu fac decât să înghețe acest conflict, pentru a avea cu ce șantaja R. Moldova”, a declarat Vlad Bilețchi, un protestatar.

Amintim că, săptămâna trecută, auto­ri­tă­țile din Trans­nis­tria au apro­bat un nou pachet de amen­damente, ce taie din liber­ta­tea oame­ni­lor. Ast­fel, per­soa­nele care vor cri­tica mili­ta­rii ruși aflați pe teri­to­riul regiu­nii sepa­ra­tiste Trans­nis­tria vor fi sanc­țio­nate sau chiar con­dam­nate la ani grei de închi­soare. Amen­damen­tele intro­duse în Codul Penal au fost apro­bate și sem­nate de către Evgheni Șev­ciuk, așa-numitul pre­șe­dinte al repu­bli­cii trans­nis­trene.