Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Prim-ministrul Dorin Recean a prezentat…

Prim-ministrul Dorin Recean a prezentat noii miniștri echipelor de la MAI, MIDR și MEC

Sursa: Gov.md

După ceremonia de învestire, prim-ministrul Dorin Recean a prezentat noii miniștri echipelor de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și de la Ministerul Educației și Cercetării (MEC), potrivit unui comunicat publicat de Guvern.

„Premierul Dorin Recean a mulțumit foștilor membri ai cabinetului de miniștri, Ana Revenco, Lilia Dabija și Anatolie Topală, pentru reformele începute și pentru contribuția adusă la dezvoltarea țării în parcursul european”, se arată în comunicat.

Prezentările noilor miniștri au început la Ministerul Afacerilor Interne, în fruntea căruia a fost numit ministrul Adrian Efros.

Șeful Executivului a vorbit despre două obiective principale „care trebuie îndeplinite în acest domeniu: primul – micșorarea timpului de intervenție în situații de urgență până la 15 minute în orice colț al țării, conform standardelor europene, și al doilea – creșterea încrederii cetățenilor în poliție, poliția de frontieră, carabinieri, salvatori și pompieri”.

„Suntem hotărâți să aducem schimbările așteptate, iar prin unitate și efort, le vom reuși pe toate”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

La Ministerul Educației și Cercetării, Dorin Recean a menționat faptul că noul ministru, Dan Perciun, va aduce mai mult „dinamism” în sistemul educației, evidențiind necesitatea îmbunătățirii învățământului general și continuării reformei universitare, „astfel încât instituțiile să pregătească profesioniști de calitate”.

„Acum câțiva ani, am avut onoarea să lucrez alături de echipa ministerului. Sper să facem echipă bună, să ne setăm obiectivele corect și să realizăm lucruri frumoase și utile în cadrul unei instituții de maximă importanță pentru țară”, a subliniat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Prezentările s-au încheiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, la conducerea căruia a fost desemnat Andrei Spînu. Șeful Guvernului a subliniat sarcinile „complexe și necesare” pe care le are MIDR pentru economia națională: scurtarea ciclului de la inițierea proiectelor și până la implementarea lor, deblocarea sectorului construcțiilor și reluarea proiectelor de infrastructură de interes național, fortificarea instituțiilor statului și crearea mai multor locuri de muncă. 

„Așteptările cetățenilor sunt mari, iar noi suntem gata să ne facem meseria onest, cu dedicație și transparent. Este important să accelerăm dezvoltarea proiectelor de infrastructură pentru ca cetățenii noștri să se bucure de o viață mai bună aici, acasă. Cu o echipă atât de bine pregătită, sunt sigur că vom face față provocărilor”, a spus ministrul Andrei Spînu.

Prim-ministrul Dorin Recean a vorbit în fața echipelor din ministere despre „responsabilitatea de a construi Europa acasă – un obiectiv strategic, care rămâne central și prioritar în fiecare instituție”.

Noii membri ai Guvernului au depus luni, 17 iulie, jurământul de învestire, în cadrul unei ceremonii în prezența președintei Maia Sandu și a prim-ministrului Dorin Recean. Astfel, Adrian Efros a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Andrei Spînu va conduce Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar Dan Perciun a fost învestit în funcția de ministru al Educației și Cercetării.

Vineri, 14 iulie, prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că trei miniștri și-au dat demisa. Este vorba depre ministrul Educației Anatolie Topală, ministra Afacerilor Interne Ana Revenco și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija.