Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Prezentarea noului Guvernator al Băncii…

Prezentarea noului Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei

Astăzi, 11 aprilie, la Banca Națională a Moldovei este prezentat Sergiu Cioclea, noul guvernator. La eveniment sunt prezenți președintele Parlamentului Andrian Candu și fostul guvernator Dorin Drăguțanu.

„Îi aduc sincere mulțumiri lui Dorin Drăguțanu pentru că a avut tăria să țină piept tuturor greutăților cu care s-a ciocnit”, i-a mulțumit Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Potrivit președintelui Parlamentului, Sergiu Cioclea a ajuns guvernator al BNM într-o perioadă dificilă pentru țara noastră. „Să fiți răbdător, tare, profesionist și integru”, a subliniat Candu.

În același timp, Drăguțanu a salutat modul în care a fost selectat noul guvernator al BNM. „Eu părăsesc banca cu sufletul împăcat, că banca nu va rămâne fără un guvernator și sunt sigur că Sergiu Cioclea va putea să îndeplinească această muncă dificilă”, a menționat Drăguțanu.

Amintim că la 11 martie, curent, Sergiu Cioclea a fost ales guvernator al Bancii Nationale cu votul a 61 de deputați din Parlament. Atunci el a cerut un răgaz de o lună ca să aranjeze activitățile pe care le are în Franța, acolo unde locuiește.