Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele Igor Dodon, surprins la…

Președintele Igor Dodon, surprins la o biserică din capitală. „Familia prezidențială a venit cu un suport pentru Biserica de Lemn”, a justificat șeful statului

În timp ce enoriașii sunt îndemnați să nu frecventeze bisericile și slujbele în perioada pandemiei provocate de coronavirus, Igor Dodon a fost surprins sâmbătă, 18 aprilie, la Biserica veche de Lemn „Adormirea Maicii Domnului” din capitală. Informația a fost publicată inițial de jurnal.md, iar ulterior, confirmată chiar de președinte.

„Am avut astăzi o întâlnire cu parintele Sergiu, Parohul Bisericii de Lemn, unde sunt ctitor. Am discutat despre măsurile luate de conducerea statului împreună cu Mitropolia privind petrecerea slujbelor fără enoriași în acest an, despre măsurile organizatorice luate pentru ca aceștia să poată urmări în direct la televizor Slujba de Înviere, dar și alte teme care țin de sprijinirea Bisericii pentru a depăși această perioadă grea. De asemenea, ca în fiecare an cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, familia prezidențială a venit cu un suport pentru Biserica de Lemn”, a precizat președintele, fără a oferi detalii despre „suportul” oferit.

„Chiar dacă accesul individual al enoriașilor în Biserici în afara slujbelor nu este interzis, vreau să amintesc că în ceea ce privește oficierea slujbelor rămâne în vigoare recomandarea autorităților ca enoriașii să se abțină de a participa la ele, din motive ce țin de respectarea distanțării sociale, atât de necesare pentru a preveni răspândirea pandemiei. Așa cum am declarat anterior, în acest an nu voi participa la Slujba de Înviere, care se organizează în noaptea din ajunul Paștelui. Voi #staacasa alături de familie, ceea ce vă recomand și Dvs”, a scris șeful statului, pe pagina sa oficială.

În acest an, enoriașilor li s-a recomandat să nu participă la Slujba de Înviere, iar în ultimele săptămâni, din cauza crizei provocate de coronavirus, aceștia au fost îndemnați să nu participe la slujbele oficiate în biserici.