Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta R. Moldova, Maia Sandu,…

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, îl felicită pe Joe Biden cu ocazia învestirii în funcția de președinte al SUA

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a postat miercuri seară un mesaj pe pagina ei de Facebook prin intermediul căruia îl felicită pe Joe Biden cu ocazia învestirii în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Îl felicit pe Excelența Sa Joe Biden, Președintele Statelor Unite ale Americii, cu ocazia învestirii în funcție. Îmi exprim, în numele meu și al poporului Republicii Moldova, speranța că Statele Unite vor rămâne un prieten și un partener apropiat al Republicii Moldova, astfel încât să dezvoltăm cu succes atât cooperarea politică și economică dintre țările noastre, cât și relațiile interumane”, a notat Maia Sandu.

La Washington D.C. a avut loc miercuri, 20 ianuarie, ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Evenimentul din centrul capitalei federale americane s-a desfăşurat în condiţii deosebite: măsuri speciale de securitate ca urmare a violenţelor recente de la Capitoliu şi participare restrânsă a publicului larg din cauza crizei sanitare. Ceremonia s-a desfăşurat în absenţa lui Donald Trump.

Joe Biden este unicul președinte al SUA care a efectuat o vizită în R. Moldova.

Președintele ales al Americii a vizitat țara noastra în anul 2011.