Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Maia Sandu a discutat…

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți șefi ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău despre provocările economice și de securitate cu care se confruntă R. Moldova

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a avut luni, 26 septembrie, o întrevedere cu mai mulți ambasadori acreditați în țara noastră. Potrivit instituției prezidențiale, discuțiile au vizat provocările economice și de securitate, cu care se confruntă R. Moldova și întreaga regiune ca urmare a agresiunii ruse față de Ucraina.

„Președinta Maia Sandu a mulțumit țărilor partenere pentru susținerea financiară și umanitară de care Moldova a beneficiat odată cu începerea războiului și care ne-a ajutat să gestionăm criza refugiaților din țara vecină”, anunță Președinția într-un comunicat.

De asemenea, potrivit instituției prezidențiale, în cadrul întrevederii cu ambasadorii acreditați în țara noastră, șefa statului a menționat importanța suportului politic al țărilor europene, dar și efortul personal făcut de ambasadorii străini pentru ca R. Moldova să obțină statutul de țară candidată la aderare.

„Președinta Maia Sandu a subliniat că integrarea europeană este scopul spre care sunt îndreptate acum toate eforturile autorităților de la Chișinău și că se lucrează la realizarea reformelor în domeniile evidențiate în opinia Comisiei Europene”, mai anunță Președinția.

R. Moldova a primit, în data de 23 iunie 2022, statut de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană (UE). Acest statut nu oferă calitatea de stat membru al UE, întrucât e nevoie ca R. Moldova să îndeplinească o serie de condiții de aderare, precum și să aplice legislația europeană în toate domeniile.

Zi istorică pentru țara noastră. Consiliul European a acordat Ucrainei și R. Moldova statutul de țări candidate pentru aderarea la UE

De la începutul războiului în Ucraina, țările europene au ajutat R. Moldova cu suport financiar, pentru ca țara noastră să facă față provocărilor economice, precum și au acordat ajutor umanitar necesar R. Moldova pentru gestionarea crizei refugiaților ucraineni.