Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PPDA are candidat pentru prezidențiale.…

PPDA are candidat pentru prezidențiale. Declarațiile lui Andrei Năstase după ședința Consiliului Politic Național al partidului

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a identificat un candidat propriu pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, dar, în același timp, este pregătit să susțină, în contextul formării unui front comun proeuropean și național, un candidat comun apartinic. Declarația aparține liderului PPDA Andrei Năstase și a fost făcut după ședința extraordinară a Consiliului Politic Național care a avut loc astăzi, 22 decembrie.

Solicitat să precizeze dacă o va susține drept candidat comun pe lidera PAS, Maia Sandu, președintele PPDA și-a reiterat declarația privind candidatul comun apartinic, fără a oferi un răspuns exact.

„PPDA este promotoarea ideii de unitate a forțelor democratice, proeuropene, naționale, un deziderat exprimat încă de la apariția Platformei Demnitate și Adevăr. Așa cum spuneam în această declarație, Platforma DA și liderii săi au dat dovadă de altruism politic, au dat dovadă de flexibilitate, au dat dovadă de tot ce tot ce trebuie să dea dovadă niște politicieni responsabili, cu dragoste de țară și de oameni. Și așa cum spuneam și în 2016, având un candidat al Platformei Demnitate și Adevăr, suntem dispuși însă, să susținem, pentru a fi siguri de o reușită în scrutinul prezidențial, și un candidat din afara partidului, apartinic”, a explicat Andrei Năstase, care a spus că numele candidatului PPDA va fi făcut public în curând.

În declarația sa, după ședința extraordinară, Andrei Năstase a mai spus că a fost făcută o analiză analiză a situației din R. Moldova din perspectiva celor cinci luni de guvernare comună și a rezultatelor ultimilor alegeri locale din 20 octombrie 2019.

Acesta a declarat că Platforma DA a avut un rol vital pentru aspirațiile cetățenilor care își doresc un „stat guvernat de lege, bunul simț, cu șanse de integrare politică în spațiul european”.

Printre prioritățile politice pentru 2020-2024 ale PPDA se numără: investigarea furtului miliardelor din sistemul bancar, anularea legii care pune achitarea banilor furați pe umerii cetățenilor, îmbunătățirea sistemelor medical și educațional, a sistemului protecției sociale, stimularea financiară sporită a procesului de natalitate, implementarea mai multor proiecte de infrastructură, reforma justiției și combaterea corupției.

Totodată, Năstase a declarat că există pericolul de capturare a statului de către președintele Igor Dodon, pe care l-a acuzat că ar fi dependent de cercuri de interese și finanțări obscure din afara țării, de subordonare că și-ar fi subordonat structurile de forță ale statului, Guvernul, Parlamentul și peste 70% din mass-media. Totodată, Năstase l-a acuzat pe Igor Dodon de ingerință în activitatea justiției și a Procuraturii, tergiversarea dosarelor de rezonanță și a anchetelor în care este vizat.