Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Polițiștii de frontieră au amendat…

Polițiștii de frontieră au amendat în ultima zi 69 de persoane pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infecției cu noul tip de coronavirus

Sursa foto: Poliția de Frontieră

În ultimele 24 de ore, 17 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere. Totodată, Poliția de Frontieră au depistat un caz de trafic ilegal de bunuri, un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar o persoană a fost depistat la controlul trecerii frontierei cu consemn național.

De asemenea, 69 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice ( art.76al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13 293 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 573 traversări persoane, dintre care 3 280 treceri la frontiera moldo-română,  1 125 treceri la frontiera cu Ucraina și 2 168 treceri aeriene.

Au fost supuse screeningului 13 293 persoane și completate 4 712 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției cu noul tip de coronavirus.