Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PLDM, după ce PAS a…

PLDM, după ce PAS a refuzat invitația la dialog de a crea un bloc electoral comun: „Rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități în apropiatele competiții electorale”

foto: oficial.md

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) anunță că a luat act de faptul că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a respins invitația la dialog în vederea creării unui bloc electoral comun pentru alegerile prezidențiale și susține că „apreciază drept politic corectă” poziția Platformei DA față propunerea în cauză.

PLDM consideră că motivele invocate de PAS nu au nicio relevanță în contextul politic actual. Un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat. Conform cadrului legal, există încă suficient timp pentru crearea blocurilor electorale.

Experiența arată că, atunci când există voință politică, se poate acționa cu mai mult discernământ și responsabilitate, așa cum s-a întâmplat în campania pentru prezidențialele din 2016, când candidatul înregistrat Andrei Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar 15 zile înainte de scrutin”, se menționează într-un comunicat emis de liberal-democrați.

Potrivit PLDM, poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică.

Rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități în apropiatele competiții electorale”, conchide PLDM.

Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova(PLDM) a adresat un apel astăzi, 19 august, Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS) și Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) de a crea un Bloc electoral pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie anul curent, dar și pentru alegerile parlamentare anticipate.

În reacție, PAS a declarat că „şi-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte în persoana Maiei Sandu, iar principalul obiectiv al nostru este bunăstarea oamenilor, prin alungarea de la putere a lui Dodon și a celorlalți hoți de miliarde”.

În răspunsul Platformei DA, formațiunea a anunțat că a luat act de inițiativa PLDM privind alegerile prezidențiale și constituirea unui bloc electoral și, totodată, a luat act de reacția Partidului Acțiune și Solidartitate care califică propunerea în cauză drept una tardivă și lipsită de perspectivă”.