Principală  —  IMPORTANTE   —   Răspunsul Platformei DA la invitația…

Răspunsul Platformei DA la invitația PLDM de a crea un bloc electoral comun pentru alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate

Foto: Facebook/Platforma DA

Platforma Demnitate și Adevăr declară că a luat act de inițiativa PLDM privind alegerile prezidențiale și constituirea unui bloc electoral, însă nu menționează dacă acceptă propunerea liberal-democraților.

Totodată, formațiunea anunță că a luat act de reacția Partidului Acțiune și Solidartitate care califică propunerea în cauză drept una tardivă și lipsită de perspectivă”, menționează Platforma DA într-un comunicat de presă.

„Încă din anul 2016, formațiunea noastră a militat pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta și promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial. În acest sens, Andrei Nastase, deși mai bine clasat în sondajele reale ale timpului, a decis să sprijine, prin decizia de a se retrage necondiționat, un unic candidat al fortelor pro-democratice și pro-europene.

Mai mult, la sfârșitul anului trecut, în urma unei decizii a Consiliului Politic Național al formațiunii, Platforma DA și Andrei Năstase au lansat public propunerea de identificare și sprijinire a unui candidat unic și apartinic al întregii opoziții pro-europene și naționale, în jurul căruia să se adune toate energiile pozitive ale societății noastre.

Soluția propusă de Platforma DA, care ar fi garantat câștigarea scrutinului prezidențial, trimiterea în opoziție a lui Igor Dodon și a PSRM, fortificarea partidelor pro-europene și naționale în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare anticipate sau la termen, din păcate nu a fost agreată nici de PAS, nici de alți actori politici declarați pro-europeni sau unioniști”, susțin reprezentanții Platformei DA.

Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova(PLDM) a adresat un apel astăzi, 19 august, Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS) și Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) de a crea un Bloc electoral pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie anul curent, dar și pentru alegerile parlamentare anticipate.

În reacție, PAS a declarat că „şi-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte în persoana Maiei Sandu, iar principalul obiectiv al nostru este bunăstarea oamenilor, prin alungarea de la putere a lui Dodon și a celorlalți hoți de miliarde”.