Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Plahotniuc: Toate partidele trebuie să…

Plahotniuc: Toate partidele trebuie să facă schimbări

Clasa politică are nevoie să treacă printr-o transformare care să meargă în paralel cu reforma instituţională, crede Vlad Plahotniuc. Acesta a menționat într-o postare pe blogul său că „toate partidele trebuie să facă schimbări şi să se adapteze mai bine la realitate, la ceea ce vor oamenii. Inclusiv partidele nou apărute, cele cu pretenţii că ar reprezenta „noul val”, dar care sunt fie sateliţi ai unor partide vechi, fie nişte construcţii hidoase ale unor grupări de interese străine cetăţenilor sau chiar ţării.

Ceea ce cred că lipseşte tuturor partidelor din Moldova este adaptarea la agenda reală a oamenilor. Eu consider că acest lucru e posibil şi îmi doresc ca reforma clasei politice să o începem chiar cu PDM, să dăm primul exemplu de partid care a fost capabil să se modernizeze punând la bază ceea ce vor oamenii de la politicieni, să spargă acest model învechit de a face politică, după care funcţionează toate formaţiunile politice din Moldova”, a mai spus Plahotniuc.

„În ultima perioadă am avut mai multe discuţii cu colegii din PDM pe această temă şi le-am propus să demarăm o amplă campanie de consultări cu cetăţenii, cu societatea civilă, cu politologi din ţară şi din străinătate, cu importante personalităţi naţionale şi internaţionale, astfel încât sa construim împreună o platformă şi o viziune politică adaptată realităţilor pe care le trăim, situaţiei în care se află Moldova şi nevoilor pe care le au cetăţeni”, a adăugat acesta.