Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Piața „Delfin” din sectorul Buiucani…

Piața „Delfin” din sectorul Buiucani al capitalei și-a sistat activitatea. Primăria: „Acest șantaj nu va merge. Acolo nu va fi construit niciun bloc de locuit”

Reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au anunțat luni, 6 iulie, că decizia despre încetarea activității pieței „AgroEuroMarket” – „Delfin„ din sectorul Buiucani al capitalei a fost luată de către administrația acesteia. În acest context, autoritățile municipale menționează că „nu va accepta construcția blocurilor de locuințe în locul pieții”.

Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, conflictul dintre administrația pieței „Delfin” și comercianții ce activează acolo, a pornit recent, după reluarea activității acestea. Șeful pieței a solicitat achitarea taxei pentru chirie, inclusiv pentru perioada când unitatea de comerț nu a activat din cauza pandemiei CODIV-19, iar respectiva solicitare a nemulțumit mai mulți agenți economici care activează acolo.

Pretorul de Buiucani a precizat că a mai apărut o problemă cu piața de flori amplasată pe trotuarul de pe str. Alba Iulia, în perimetrul pieței „Delfin”.

„Actele permisive pentru aceste pavilioane au expirat, astfel, că agentul economic a fost notificat despre evacuarea obiectivelor. În caz de neconformare, evacuarea va fi executată forțat”, a precizat Vadim Brînzaniuc.

Săptămâna trecută, Pretura Buiucani și Direcția comerț au fost notificate despre închiderea pieței „Delfin” pentru o perioadă nedeterminată, invocându-se motivul reparației sistemului antiincendiar sau a unor spații din incinta zonei de comerț.

De cealaltă parte, primarul general, Ion Ceban, susține că decizia administrației pieței private „Delfin” de a-și sista activitatea, vine ca urmare a solicitării autorităților locale de a evacua pavilioanele de flori de pe trotuarul din preajmă.

„Acest șantaj nu va trece. Chiar dacă respectivul agent economic are alte planuri acolo, construcția de blocuri tot nu va merge”, a subliniat edilul.

Totodata, Ion Ceban a solicitat responsabililor din cadrul Primărie ca în termen de 2 zile să fie identificate noi locuri de comerț pentru vânzătorii de producție agro-alimentară care activau în piața „Delfin”.