Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Peste șase mii de alegători…

Peste șase mii de alegători sunt așteptați, la 16 octombrie, să participe la alegerile locale noi din trei localități din țară

Imagine-simbol. Foto: ZdG

Peste șase mii de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați să participe la alegerile locale noi din 16 octombrie, care vor avea loc în satul Sălcuța din raionul Căușeni, comuna Ialpujeni din raionul Cimișlia și comuna Braniște din raionul Râșcani, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC).

„Potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 12 august curent, la alegeri sunt așteptați, în total, 6007 cetățeni cu drept de vot”, anunță CEC.

Nr.Localitatea/RaionulNumărul de alegători
1.satul Sălcuța, raionul Căușeni3723
2.comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia1277
3.comuna Braniște, raionul Rîșcani1007

Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în unele localități din data de 16 octombrie 2022 a fost aprobat de CEC pe 5 august.

Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea alegerilor locale noi, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral. În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile locale noi a început din 8 august 2022.

Totodată, CEC a publicat lista partidelor și a organizațiilor social-politice care au dreptul să participe la alegerilor locale noi care vor fi organizate în data de 16 octombrie 2022.

La 16 octombrie 2022, vor avea loc alegeri locale noi în trei localități din țară: satul Sălcuța din raionul Căușeni, comuna Ialpujeni din raionul Cimișlia și comuna Braniște din raionul Râșcani.