Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC a aprobat programul calendaristic…

CEC a aprobat programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din 16 octombrie 2022

Foto: Agora.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de vineri , 5 august, Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în unele localități din data de 16 octombrie 2022.

Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea alegerilor locale noi, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral.

Potrivit CEC, programul urmează să fie transmis, spre informare şi realizare, în limita competențelor, partidelor politice, autorităților publice locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor.

În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile locale noi începe din 8 august 2022.

La 16 octombrie 2022, vor avea loc alegeri locale noi în 3 localități din țară: satul Sălcuța, raionul Căușeni; comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia și comuna Braniște, raionul Rîșcani.

Publicitate
Publicitate