Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PAS: „Cetățeanul din înregistrare este…

PAS: „Cetățeanul din înregistrare este un provocator ordinar trimis cu intenția de a ne denigra”

Înregistrările audio publicate în spațiul virtual de către unii bloggeri reprezintă discuția dintre trezorierul PAS, Igor Grosu și un „o persoană care a vizitat sediul” partidului, pentru a afla detalii despre procedura de efectuare a unei donații. Declarația a fost făcută de PAS după ce s-a vehiculat în spațiul public că discuția ar fi între Igor Grosu și Veaceslav Galoi, un anga­jat al com­pa­niei Dufre­mol cu un tre­cut penal, care ar fi virat în contul partidului suma de 300 de mii de lei.  Anterior, într-o conferință de presă, Igor Grosu a declarat că sche­ma de  „dis­cre­di­ta­re” a fost pusă la cale acum câte­va zile într-un local din capi­ta­lă de către oamenii lui Igor Dodon și Ilan Șor.

„Suntem martorii continuării liniei de atac lansate cu participarea lui Ilan Șor, al cărui consilier este Viorel Melnic, cumătrul lui Igor Dodon. În acest context, venim cu cîteva precizări.

  1. Materialul audio publicat recent de un blogger de tristă faimă și prezentat drept senzațional reprezintă o conversație obișnuită între domnul Igor Grosu și o persoană care a vizitat sediul PAS.
  1. Reprezentanții PAS au conversații de acest tip cu sute de persoane în fiecare zi, în special atunci când trebuie explicată procedura de donație pentru partid. Practica de finanțare transparentă și directă a partidului este nouă și trebuie explicată cetățenilor.  Comunicăm tuturor cetățenilor care vor să doneze că există două posibilități de a dona, atât în contul candidatului, cît și în contul PAS.
  1. Înregistrările publicate pe rețelele sociale au fost realizate, din punctul nostru de vedere, pe căi ilegale. Depunem o plângere la poliție și procuratură pe marginea acestui caz.
  1. Precizăm că persoana care a fost la sediul PAS și care nu s-a prezentat nu coincide cu cea din imaginea oferită de bloggerul de tristă faimă ca fiind interlocutorul lui Igor Grosu.

Conversația demonstrează că cetățeanul din înregistrare este un provocator ordinar trimis cu intenția de a ne denigra. Noi nu am acceptat serviciile acestuia. Amintim că verificarea ulterioară a arătat că respectivul cetățean are probleme de integritate și PAS a returnat sumele primite.”

În con­tul Par­ti­du­lui Acțiu­ne și Soli­da­ri­ta­te (PAS) ar fi ajuns bani în valoa­re de 300 de mii de lei, vira­ți de un oare­ca­re Vea­ce­slav Galoi, anga­jat al com­pa­niei Dufre­mol care apar­ți­ne pri­ma­ru­lui de Orhei, Ilan Șor. Ime­di­at după con­sta­ta­rea pro­vi­nien­ței bani­lor, lide­ra PAS, Maia San­du a ini­țiat pro­ce­du­ra de retur­na­re a bani­lor. Aceas­ta cali­fi­că acțiu­nea drept o „încer­ca­re dis­pe­ra­tă de dis­cre­di­ta­re”, deo­a­re­ce infor­ma­ția des­pre dona­ția „dubi­oa­să” a fost dis­tri­bu­i­tă de unii blo­gge­ri îna­in­te ca par­ti­dul să afle des­pre suma res­pec­ti­vă.

Foto: luchianiuc.com