Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul „Platforma DA” îi cere…

Partidul „Platforma DA” îi cere lui Nicolae Timofti să nu desemneze candidatul PDM

Reprezentanții Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” au venit în această dimineață în fața reședinței de stat pentru a cere șefului statului Nicolae Timofti să nu desemneze candidatul care va fi înaintat de Partidul Democrat din Moldova.

„Acum un an de zile, acești politicieni au ajuns la putere prin fraudă, pentru că atunci oamenii nu știau că s-a comis marele jaf. Pe parcursul unui an, au fost acaparate instituțiile de stat de către aceastră grupare criminală care se numește PDM în fruntea căruia stă Plahotniuc. Vom organiza proteste masive, dar pașnice în întreaga țară în cazul în care va fi votat un candidat propus de PDM. Toată responsabilitatea pentru apariția unui Maidan în Chișinău va fi doar pe seama Partidului Democrat și a lui Plahotniuc”, a subliniat Andrei Năstase, liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”.

„Eu nu vreau să trăiesc în țara care este administrată cu borsetca, unde totul se decide cu bani. Președintele are toate pârghiile necesare pentru a opri borsetizarea”, a declarat Alexandru Slusari, prim-vicepreşedintele Confederației Naționale a Patronatelor.

Totodată, reprezentanții partidului și susținătorii acestuia susțin că  vor dizolvarea actualului Parlament și inițierea alegerilor anticipate. „Doar poporul are dreptul să decidă și doar împreună nu vom permite grupurilor banditești să ajungă la putere”, susține Năstase.

Amintim că ieri, 11 ianuarie, a fost anunțată crearea unei majorități parlamentare formată din 56 de deputați. Potrivit liderului PDM, numărul deputaților ar putea crește. Totodată, Marian Lupu a anunțat că la 13 ianuarie, va fi înaintat candidatul la funcția de prim-ministru al R. Moldova.