Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   O nouă majoritate a funcționat…

O nouă majoritate a funcționat astăzi în legislativ, PCRM, PSRM, PD. PLDM și PL au fost în opoziție

Două proiecte de lege controversate au fost susținute astăzi în Parlament cu voturile deputaților PCRM, PSRM, PD, chiar dacă, democrații, oficial, fac parte din coaliția pentru Moldova Europeană, formată împreună cu PLDM.

Primul proiect votat de „majoritatea” PCRM, PSRM, PD a fost cel prin care de 9 mai, cei 2150 de veterani din țară vor primi medalii comemorative „70 de ani de la victoria asupra fascismului în al Doilea Război Mondial”. Documentul a fost susținut de deputații democrați, PCRM și PSRM. Totodată, deși inițial au fost împotrivă, ulterior, și o parte din deputații din PLDM au votat.

Ulterior, PLDM însă nu a mai votat împreună cu socialiștii, democrații și comuniștii atunci când s-a propus ca raionul Taraclia să aibă statut special de raion național-cultural. Inițiativa propusă de fracțiunea PCRM a fost adoptată cu votul socialiștilor, democraților și comuniștilor. Deputații PLDM și PL au avut un alt punct de vedere.

„Noi deschidem astăzi o mică cutie a Pandorei. Cred că asupra acestui proiect ar trebui să se mai lucreze, a fost scris destul de prost”, a spus, la rîndul său, Valeriu Streleț.

„Această denumire de statut a fost inventată undeva la Moscova și a fost trimisă în plic la Chișinău. Trebuie să definim clar ce înseamnă raion național-cultural”, a menționat și liberalul Valeriu Munteanu.