Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Nicolae Timofti: „Semnarea Acordului de…

Nicolae Timofti: „Semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb R. Moldova – Uniunea Europeană se datorează inclusiv Regatului Belgiei”

Președintele R. Moldova Nicolae Timofti, s-a întâlnit astăzi, 9 iunie, cu ambasadorul Regatului Belgiei în R. Moldova Philippe Beke, aflat la sfârșit de mandat.

În cadrul discuțiilor, șeful statului a menționat importanța relațiilor moldo-belgiene, în plan economic și socio-politic. „Ați susținut politica Uniunii Europene în această zonă, iar Semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb R. Moldova – Uniunea Europeană se datorează inclusiv Regatului Belgiei și relațiilor noastre bilaterale”, a declarat Timofti.

Ambasadorul Philippe Beke a spus, la rândul său, că Regatul Belgiei susține parcursul european al țării noastre și reformele din sistemul judecătoresc. De asemenea, cei doi oficiali au pus în discuție colaborarea moldo-belgiană în domeniul Afacerilor Interne.

În R. Moldova sunt înregistrate 44 de întreprinderi moldo-belgiene, din 2012 țara noastră fiind primul stat din spațiul ex-sovietic care a semnat cu Belgia un acord în domeniul securității sociale.