Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mulțimea, solidară cu președintele: „Timofti…

Mulțimea, solidară cu președintele: „Timofti și poporul!”

Susținătorii Platformei Civică Demnitate și Adevăr au mers în fața Președinției pentru a susține decizia lui Nicoale Timofti de a refuza desemnarea lui Vladimir Plahotniuc la funcția de premier, dar și pentru a-l încuraja să respingă candidatura repetată a acestuia, înaintată de majoritatea parlamentară.

Mulțimea și-a exprimat solidaritatea cu decizia șefului statului, dar și a scandat lozinci antiguvernamentale:  „Avem un președinte!”, „Timofti și poporul!”, „Noi suntem poportul!”, „Vrem țara înapoi!”, „Iuda!”, „Ghimpu, trădătorul!”, „La închisoare cu acestă guvernare!”, „Noi vă susținem!”, „După Filat, și Plaha arestat!”, „Noi n-am uitat, miliardul l-ați furat!”.

În aceste clipe, activiștii se întorc în Piața Marii Adunări Naționale pentru a aștepta decizia președintelui. În același timp, zeci de protestatari se află la reședința de la Condrița.

Precizăm că ieri, Nicolae Timofti a respins candidatura lui Vladimir Plahotniuc, motivând hotărârea prin faptul că există suspiciuni rezonabile că Vladimir Plahotniuc „nu întrunește criteriile de integritate necesare desemnării sale în funcția de prim-ministru”. Ulterior, majoritatea parlamentară a calificat argumentele președintelui  ca fiind „nefundamentate prin probe sau prin acțiuni, într-un cuvânt, neîntemeiate” și l-a propus repetat președintelui.