Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Motivul pentru care parlamentarul socialist,…

Motivul pentru care parlamentarul socialist, Oleg Teterea, și-a depus mandatul de deputat. Reacția liderului fracțiunii parlamentare a PSRM

Socialistul Oleg Teterea și-a depus mandatul de deputat în legătură cu angajarea la un alt post ce este incompatibil cu statutul de parlamentar. Despre asta a anunțat președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculița, miercuri, 13 mai, care a anunțat și cine îi va ocupa locul lui Teterea în Parlament.

Potrivit socialistului Corneliu Furculița, Oleg Teterea și-a depus mandatul de deputat în Parlamentul de la Chișinău pentru a ocupa un alt post, care este incompatibil cu statutul de parlamentar. În acest context, cel care va ocupa fotoliul lui Teterea în Parlament este Nicolaae Pascaru.

„Mandatul vacant îi va reveni următorului candidat de pe lista PSRM, Nicolae Pascaru. Sperăm că mandatul lui Nicolae Pascaru va fi validat în următoarele zile, astfel ca la viitoarea ședință a Parlamentului să intre deja în funcție” a scris Furculița pe pagina de Facebook.

Socialistul Oleg Teterea a depus miercuri, 13 mai, cerere de demisie din funcția de deputat al fracțiunii Partidului Socialiștilor. Informația a fost făcută publică de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

ZdG a publicat anterior o investigație despre „Vacanțele de lux ale președintelui R. Moldova, Igor Dodon”, în care este vizat și socialistul Oleg Teterea. În 2010, Teterea a fost surprins în vacanța în Bulgaria, împreună cu șeful statului și fratele acestuia. Detalii aici

(GALERIE FOTO) Vacanțele de lux ale președintelui