Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Moldovanu despre candidatura sa și…

Moldovanu despre candidatura sa și a lui Munteanu la conducerea Primăriei: „Dar cine să vină?”

Șeful Direcției Sănătate a capitalei, Mihai Moldovanu afirmă că despre numirea sa, dar și a fostului ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, la funcțiile vacante de viceprimar, s-a discutat cu mai mult timp în urmă, dar că Dorin Chirtoacă nu ar fi reușit să înainteze candidaturile pentru a fi votate de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Mihai Moldovanu a declarat la 3 iulie, după ședința operativă a serviciilor Primăriei, că Nistor Grozavu nu reușește de unul singur să îndeplinească atribuțiile celorlalte trei funcții vacante.

„Dlui (Dorin Chirtoacă – n.r.) permanent era în căutare, selectare a cadrelor care să-i fie de ajutor pe aceste câteva misiuni foarte importante, în special, ramura socială”, a declarat Mihai Moldovanu.

Acesta a invocat că a ocupat anterior o funcție la nivel central, respectiv, are experiență de conducere: „Eu deja am fost în această funcție la nivel central, când am ocupat funcția de viceprim-ministru. Am avut în subordine trei ani de zile cinci ministere: Sănătății, Educației,  Tineretului, Protecției Sociale și Culturii. Dacă e să facem o suprapunere la nivel central la nivel local, e tot același lucru. Nu-i nimic nou”, a precizat șeful Direcției Sănătate.

Consilierii municipali nu s-au întrunit niciodată în ședință de la plasarea în arest a lui Chirtoacă, iar ședința extraordinară a CMC din 30 iunie, pe ordinea de zi a căreia a fost introdus și subiectul numirii viceprimarilor, a fost amânată din lipsă de cvorum. În acest sens, Mihai Moldovanu a precizat că aleșii locali  din CMC nu vor ca în municipiu să se muncească, că aceștia au alte interese. Totodată, Moldovanu a precizat că dacă în ședințele din 4 și 7 iulie subiectul va fi scos de pe ordinea de zi, primarul general poate emite un ordin prin care să numească viceprimarii în funcție.

„Acum dlui (Dorin Chirtoacă – n.r.) semnează toate actele fiind la domiciliu. Nu văd blocaje, atât cât lipsa lui afectează activitatea Primăriei. E bine să fie primarul general la muncă și atunci lucrurile merg altfel, deblocarea unor probleme, mai multe activități, relațiile cu partenerii de dezvoltare pe care-i are municipalitatea. Sunt foarte multe lucruri care trebuie rezolvate. Dl Grozavu de unul singur nu reușește, pentru că are misiuni de care este responsabil și sunt încă trei dimensiuni foarte importante: locativ-comunal, social, economic. Vă dați seama!”, a declarat Moldovanu.

Totodată, funcționarul a declarat că nu știe ce atribuții va primi, dacă va fi numit în funcție, fiindă aceste aspecte se vor discuta doar după ce va ajunge viceprimar.

Despre ex-ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, șeful de direcție a declarat că acesta are experiență pentru a ocupa acest fotoliu, deoarece a exercitat mandate de primar, deputat și ministru.

„Are experiență. Dl Munteanu a activat și primar, și deputat,  și ministru. Dar cine să vină? Cineva spunea: ce nu mai sunt oameni? Bine, mai sunt. Sigur că mai sunt oameni, dar ceea ce a fost nominalizat de către primar mi se pare că sunt persoane, poate că nu este modest să vorbesc eu despre mine, care au activat în structuri, care cunosc lucrul. Trebuie să vină cineva căruia îi sunt cunoscute domeniile acestea. Sper că dl Munteanu va coordona serviciul, nu știu, economic sau locativ-comunal, tocmai ce este foarte aproape de dlui”, a punctat Moldovanu.

Citiți AICI ce spune fostul ministru al Mediului despre funcția la Primărie