Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mitropolitul Vladimir participă la Moscova,…

Mitropolitul Vladimir participă la Moscova, la Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse, prezidat de Patriarhul Kirill

Mitropolitul Vladimir participă marți, 12 martie, la Moscova, la Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse. El se află în vizită în Federația Rusă de sâmbătă, 9 martie, când a oficiat o liturghie în biserica „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei ruse, ședința Sinodului se desfășoară la reședința patriarhală și sinodală din Mănăstirea Danilov din Moscova și este condusă de Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

La ședința Sinodului Bisericii Ruse participă membri permanenți ai Sfântului Sinod, între care Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir; Mitropolitul Alexandru al Astanei și Kazahstanului, Mitropolitul Vinkentii al Tașkentului și Uzbekistanului; Mitropolitul Varsonofii al Sankt Petersburgului; Mitropolitul Pavel de Krutitsky și Kolomna, vicar patriarhal al Mitropoliei Moscovei; Mitropolitul Veniamin de Minsk și Zaslavsky, etc, informează Patriarhia rusă.

Mitropolia Moldovei a emis un comunicat de presă în seara zilei de duminică, 10 martie, în care anunța despre faptul că Mitropolit Vladimir a oficiat o liturghie în biserica „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova.

În nota informativă citată, reprezentanții BOM n-au menționat durata vizitei acestuia pe teritoriul Federației Ruse și nici agenda activităților Mitropolitului.

Sinodul este prezidat de Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill. La ultima adunare de acest fel, la Mănăstirea Danilov, ierarhii de la Moscova au aprobat un nou episcop de Căpriana și a fost audiat raportul ÎPS Mitropolit Vladimir.

Ultima vizită anunțată a Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, în Rusia a fost în decembrie 2023, în ajunul Crăciunului pe stil nou.