Principală  —  Ştiri   —   Mitropolitul Vladimir a fost la…

Mitropolitul Vladimir a fost la Moscova. Patriarhul întregii Rusii, Kiril, a aprobat un nou episcop de Căpriana

Sursă foto: mitropolia.md

Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Vladimir, sau Nicolae Cantarean, pe numele său de mirean, a participat la Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse miercuri, 11 octombrie, care a avut loc la Mănăstirea Danilov din orașul Moscova.

La Sinodul prezidat de Patriarhul Moscovei și al Înteegii Rusii, Kiril, Mitropolitul din R. Moldova a înaintat o cerere de a examina candidatura Arhimandritului Filaret (Cuzmin) pentru a fi ales în funcția de episcop de Căpriana, vicar al Eparhiei Chișinăului, se arată într-un comunicat al Mitropoliei.

Conform Bisericii Ortodoxe din Modova, ierarhii de la Moscova au susținut „pe deplin candidatura și au confirmat că Arhimandritul Filaret îndeplinește cerințele necesare pentru hirotonirea în treapta de episcop”.

Arhimandritul Filaret (Cuzmin). Sursă foto: mitropolia.md

În acest fel, în cadrul ședinței de la Mănăstirea Danilov, Arhimandritul Filaret (Cuzmin), starețul mănăstirii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din s. Căpriana, r. Strășeni, a fost ales episcop de Căpriana, vicar al Eparhiei Chișinăului.

Locul și data hirotoniei episcopale a Arhimandritului Filaret (Cuzmin) au fost lăsate la latitudinea Sanctității Sale Patriarhului Kiril”, au declarat reprezentanții Mitropoliei.

În cadrul ședinței, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost audiat raportul ÎPS Mitropolit Vladimir.