Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Mingi de ping-pong”, aruncate de…

„Mingi de ping-pong”, aruncate de către PCRM și PSRM

Partidul Socialiștilor din R. Moldova a anuțat astăzi, în cadrul unui briefing, că va înainta în fiecare săptămână o moțiune de cenzură simplă, pentru fiecare membru de Guvern. Iar prima moțiune va fi pentru demisia ministrei Educației, Corina Fusu.

„Fracțiunile PCRM și PLDM au refuzat să semenze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Astfel, constatăm că doar 24 de deputați socialiști sunt gata să voteze ca Guvernul să plece și pregătiți pentru alegeri parlamentare anticipate. În aceste condiții, începând cu ziua de astăzi, în fiecare săptămână vom înainta o moțiune simplă de cenzură pentru fiecare membru al Guvernului”, afirmă Igor Dodon, liderul PSRM.

Acesta susține că prin înaintarea unei moțiuni de cenzură simplă, împotriva unui membru de Guvern, sunt necesare 15 semnături, iar în decurs de 14 zile ministrul respectiv trebuie să vină în Parlament cu un raport. PSRM a venit cu inițiativa de a înainta o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, însă aceasta nu a întrunit numărul necesar de voturi.

În același timp, deputații Partidului Comuniștilor din R. Moldova se arată nemulțumiți de declarațiile făcute de Igor Dodon. „PSRM duce în eroare cetățenii R. Moldova, precum că noi am refuzat să semnăm moțiunea de cenzură. Noi le-am spus că vom susține acest proiect, pentru că suntem nemulțumiți de felul în care lucrează cel mai neprofisionist Guvern din ultimii 15 ani”, a menționat comunista Elena Bodnarenco.

„Deputații comuniști vor semna moțiunea de cenzură în cazul în care executivul politic al fracțiunii noastre va lua această decizie, însă, analizând acțiunile deputaților PSRM, începem să ne întrebăm cât de sinceri sunt ei în dorința de a cere demisia acestui Guvern”, a subliniat Oleg Reidman, deputat PCRM.