Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mihai Popșoi, la Washington: „Îi…

Mihai Popșoi, la Washington: „Îi vom monitoriza atent pe toți cei care vor să submineze Republica Moldova”

Sursă foto: Facebook/ Mihai Popșoi

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, aflat în vizită oficială în Statele Unite ale Americii (SUA), a avut vineri, 19 aprilie, o întrevedere cu Brian Nelson, subsecretar pentru terorism și informații financiare în cadrul Departamentul de Trezorerie al SUA. Vicepremierul Popșoi a declarat că „ îi vom monitoriza atent pe toți cei care vor să submineze Republica Moldova”.

La întrevederea vicepremierului cu Brian Nelson, acesta i-a mulțumit oficialului american „pentru leadership în sancționarea celor care subminează democrația și independența Republicii Moldova”. Potrivit oficialului de la Chișinău, Statele Unite ale Americii sunt printre cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova atunci când vorbim de sancțiuni.

„Susținerea care o primim din partea partenerilor noștri americani ne face să fim mai siguri și hotărâți în lupta cu propaganda, dezinformare și atacurile de tip hibrid cu care ne confruntăm. Mi-am exprimat încrederea că acest suport va continua, îi vom monitoriza atent pe toți cei care vor să submineze Republica Moldova și rămânem uniți pentru a susține Ucraina și poporul ucrainean în războiul nedrept și nejustificat al Rusiei asupra prietenilor noștri ucraineni”, a subliciat Mihai Popșoi.

În perioada 18-20 aprilie, viceprim-ministrul, ministru al Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, se află în Statele Unite ale Americii (SUA). Acesta are mai multe întrevederi cu oficiali din SUA, participă la reuniuni moldo-americane și va susține o lecție publică la Georgetown University.