Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vicepremierul Mihai Popșoi pleacă în…

Vicepremierul Mihai Popșoi pleacă în SUA. Scopul vizitei

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova/ Facebook

În perioada 18-20 aprilie, viceprim-ministrul, ministru al Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, se va afla în Statele Unite ale Americii (SUA). Acesta va participa la întrevederi cu oficiali din SUA, la reuniuni moldo-americane și va va susține o lecție publică la Georgetown University.

În vizita oficială la Washington DC, vicepremierul Popșoi va participa la Convenția Moldo-Americană și la reuniunea Dialogului Strategic Republica Moldova – SUA, potrivit unui comunicat emis Ministerul Afacerilor Experne (MAE).

Ministrul de Externe Popșoi va avea și o serie de întrevederi cu oficiali americani, printre care: secretarul de stat adjunct al SUA pentru management și resurse, Richard Verma, asistentul special al președintelui Joe Biden, Michael Carpenter, co-președinții grupului de prietenie pentru Moldova din cadrul Congresului SUA, Michael Lawler și Deborah K Ross.

Totodată, ministrul va susține o lecție publică la Georgetown University.

Voi discuta despre agenda de reforme a Guvernului de la Chișinău, consecințele războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei asupra regiunii dar, și progresele în parcursul nostru de aderare la UE”, a scris Mihai Popșoi.