Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul PAS către PSRM: Să…

Mesajul PAS către PSRM: Să se apuce o dată de treabă. Dacă nu poate, să ceară ajutor sau să plece

Maia Sandu a fost aleasă în funcția de președintă a PAS la începutul anului 2016

„În loc să primească ajutorul opoziţiei, ea preferă să o acuze de toate insuccesele sale, semn clar al crizei politice care se profilează tot mai accentuat. Sfatul nostru către guvernare este să dea dovadă de responsabilitate şi să se apuce o dată de treabă. Ţara are nevoie de unitate, nu de divizare, ţara are nevoie de lideri, dar nu de lamentări ieftine. Dacă nu poate, să ceară ajutor sau să plece”, precizează Particul Acțiune și Solidaritate (PAS), ca reacție la acuzațiile lansate de PSRM privind Curtea Constituțională.

O încercare de preluare a controlului asupra instituției de către un grup infracțional”. Tot socialiștii acuză partidele de opoziție că ar fi participat la preluarea controlul asupra CC, pentru a bloca proiectele actualului Cabinet de miniștri”, a acuzat PSRM, într-un comunicat de presă.

„Urmărim cu îngrijorare colapsul guvernării PSRM-PD şi incapacitatea acesteia de a gestiona eficient criza epidemiologică şi economică din ţară. Aceste acuzații pot fi făcute doar de cineva care a pierdut contactul cu realitatea. Chiar dacă li s-au oferit toate instrumentele politice necesare şi atribuţii discreţionare aproape nelimitate pentru a face faţă pandemiei, guvernarea lui Dodon preferă să continue jocurile politice murdare în detrimentului acţiunilor responsabile şi eficiente pentru a îmbunătăţi situaţia miilor de victime ale maladiei şi sutelor de mii de victime ale crizei economice”, se spune în comunicatul PAS.

„Lipsa de viziune strategică şi incoerenţa decizională este semnul distinctiv al acestei guvernări, care nu este capabilă să unească societatea în jurul său în aceste momente dramatice. În loc să primească ajutorul opoziţiei, ea preferă să o acuze de toate insuccesele sale, semn clar al crizei politice care se profilează tot mai accentuat. Sfatul nostru către guvernare este să dea dovadă de responsabilitate şi să se apuce o dată de treabă. Ţara are nevoie de unitate, nu de divizare, ţara are nevoie de lideri, dar nu de lamentări ieftine. Dacă nu poate, să ceară ajutor sau să plece”, precizează PAS.