Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul ministrului de Externe, Oleg…

Mesajul ministrului de Externe, Oleg Țulea, după ce candidatura lui a fost agreată pentru funcția de ambasador al R. Moldova în Ungaria

Actualul ministru de Externe de la Chișinău, Oleg Țulea, al cărei candidatură a fost agreată pentru funcția de Ambasador Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al R. Moldova în Ungaria, a declarat miercuri că a acceptat propunerea de a prelua mandatul de șef al misiuni diplomatice a R. Moldova de la Budapesta „pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar, dosar pe care îl cunoaște în cele mai mici detalii”.

Țulea a făcut o postare pe Facebook în care a menționat că avizul consultativ al Comisiei parlamentare pentru candidatura lui la funcția de ambasador nu înseamnă plecarea imediată a acestuia în misiune.

Am acceptat propunerea să preiau mandatul de șef al misiuni noastre diplomatice de la Budapesta pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar, dosar pe care îl cunosc în cele mai mici detalii.

Avizul consultativ al Comisiei parlamentare pentru candidatura mea la funcția de ambasador nu înseamnă plecarea imediată în misiune. În acest sens urmează și alte proceduri conform Legii serviciului diplomatic.

În aceste zile, ne concentrăm cu echipa de la MAEIE pe organizarea și buna desfășurarea alegerilor pentru cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare”, a scris Țulea pe Facebook.

Actualul ministrul al Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Oleg Țulea, a fost propus pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al R. Moldova în Ungaria. Comisia politică externă și integrare europeană a avizat, în ședința de miercuri, 28 octombrie, candidatura lui Țulea agreată în calitate de Ambasador al R. Moldova.