Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajele Anei Revenco și al…

Mesajele Anei Revenco și al Liliei Dabija după ce și-au dat demisia din Guvern

Sursa: Ministry of Infrastructure and Regional Development of Republic of Moldova/Flickr

Ministra Afacerilor Interne Ana Revenco și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija au publicat câte un mesaj după ce premierul Dorin Recean a anunțat că au demisionat joi, 13 iulie.

Ana Revenco a declarat că a fost o onoare „să servească țara în calitate de ministru de interne”.

„Mulțumesc pentru încrederea acordată! Mulțumesc echipei afacerilor interne pentru că a avut curajul ca, împreună, să înfruntăm războiul cu toate amenințările lui, să păstrăm liniștea și stabilitatea în țară și să rezistăm în fața crizelor multiple. Onorată să servesc Patria oriunde m-aș afla!”, a scris Ana Revenco pe rețelele de socializare.

Și Lilia Dabija a mulțumit echipei de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„Funcția mea în calitate de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a luat sfârșit. Nu știu dacă există suficiente cuvinte ca să-mi exprim gratitudinea față de echipa mea, cu care am muncit zi de zi ca să aducem Europa, aici, la noi acasă.

Și nu, nu exagerez: am depus efortul ca în toate domeniile noastre de activitate să facem progrese: drumuri, poduri, dezvoltare regională și locală, construcție, apă și sanitație. Nu este un caz că domeniile acestui minister sunt primele din cele 20 de activități ale Guvernului. Îi doresc succes viitorului ministru, care va avea mult de lucru, dar cu o astfel de echipă, nimic nu este imposibil”, a transmis Dabija.

Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat vineri, 14 iulie, că trei miniștri și-au dat demisa. Este vorba depre ministrul Educației Anatolie Topală, ministra Afacerilor Interne Ana Revenco și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija. Aceștia au renunțat la mandat joi, 13 iulie, a menționat Recean.

Premierul a afirmat că va propune luni președintei Maia Sandu lista noilor miniștri.

Ministra Lilia Dabija a fost unul dintre cele patru nume noi din Guvernul Recean. Revenco și Topală sunt miniștri de la formarea Guvernului Gavrilița în august 2021.

 Parlamentul a acordat joi, 16 februarie, votul de încredere asupra programului de activitate al Guvernului condus de Dorin Recean și a întregii liste a Guvernului. Pentru echipa guvernamentală au votat atunci 62 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate.