Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu: „PDM a regizat…

Maia Sandu: „PDM a regizat ceea ce s-a întâmplat în Parlament”

Maia Sandu, ex-ministra Educației, este de părere că Partidul Democrat din Moldova manipulează politica din țara noastră.

„Ceea ce s-a întâmplat în Parlament, când unii oameni (deputați, n.r.) n-au reușit să ajungă la ședința Parlamentului este o lipsă de respect față de oameni. Când unii parlamentari au treburi mai serioase în altă parte, decât să vină să asculte un potențial guvern… Îl votau, nu-l votau, deja e altă întrebare. În situația aceasta este clar că a existat un regizor și anume Partidul Democrat”, a menționat Maia Sandu, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune TVC21.

Totodată, aceasta a declarat că, după părerea ei, această tactică nu este bună, pentru că ea doar supără în continuare oamenii. „Dacă pe politicieni nu-i interesează ce spun oamenii despre ei, mi se pare o strategie suicidală. Poți să faci abstracție de alegători, dar nu în halul în care se face acum”, a opinat ex-ministra Educației.

De asemenea, Maia Sandu se arată sceptică în privința candidaturii lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru al R. Moldova.

„PD trage niște sfori. Urmează să vedem. A reușit să mai rupă de la comuniști niște voturi, mai multe fracțiuni par a fi ok ca să voteze, dar eu nu văd ce a făcut bun acest om pentru țară, ca noi să-l acceptăm”, a subliniat Maia Sandu.

Amintim că Maia Sandu a anunțat, la 23 decembrie 2015, că revine în politică și își va crea un nou partid, care să „le ofere oamenilor posibilitatea de a alege. Consider că e nevoie de alegeri anticipate. Nu cred că acești oameni care au guvernat șase ani și au arătat ce pot face, se vor mai schimba cândva”, a spus atunci ex-ministra Educației.