Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu: Noi examinăm posibilitatea…

Maia Sandu: Noi examinăm posibilitatea demiterii acestui Guvern și numirii unui alt Guvern

Lidera PAS, Maia Sandu, suține că fracțiunea pe care o conduce examinează posibilitatea demiterii actualului cabinet de miniștri condus de Ion Chicu și numirea unui nou Executiv. Totodată, politiciana punctează că la momentul de față pentru a da jos Guvernul Chicu nu sunt suficiente voturi.

,,Am văzut cum acest Guvern nu face niciun efort ca să obțină resurse financiare din afara țării. Pe de o parte nu a știut să negocieze un acord în interesul R. Moldova. Pe de altă parte, prim-ministrul spune cu nerușinare că nu va îndeplini condițiile pentru a doua tranșă din asisența macrofinanciară. Din acești bani am putea susține oamenii, indiferent dacă vorbim despre sectorul privat sau despre pensii și salarii.

Acestea sunt exemple de comportament iresponsabil din partea Guvernului. Criza economică abia începe. Din acest motiv, noi examinăm posibilitatea demiterii acestui Guvern și numirii unui altui Guvern. Dar demiterea Guvernului poate fi făcută atunci când avem certitudinea numirii unui alt Guvern”, a declarat Maia Sandu.

De cealalată parte, prim-ministrul Ion Chicu nu este îngrijorat în privința unei eventuale demiteri a Guvernului pe care îl conduce și califică aceste zvonuri drept ,,strategii electorale”. 

În ultima perioadă, opoziția parlamentară nu exclude scenariul privind demiterea actualului cabinet de miniștri, condus de Ion Chicu. Pe data de 8 mai, președintele fracțiunii parlamentare Platforma DA, Alexandr Slusari, a declarat pentru ZdG că proiectul privind înaintarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu este aproape finalizat și speră că va fi susținut, urmând a fi învestit un Guvern pro-european.

Moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului poate fi inițiată de cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși și este adoptată cu votul majorității deputaților prezenți. În cazul în care este adoptată moțiunea de cenzură, premierul trebuie să prezinte demisia președintelui în termen de trei zile.