Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu MERGE la protestul…

Maia Sandu MERGE la protestul de Duminică din PMAN

Maia Sandu, lidera grupului de iniţiativă a Partidului Acţiune şi Solidaritate anunță că va protesta Duminică, 24 aprilie 2016 în Piața Marii Adunări Naționale, la protestul organizat de Platforma Demnitate și Adevăr”.

„Duminică voi merge la protest pentru a le spune celor de la guvernare că ei nu ne reprezintă și că politica lor este îndreptată împotriva cetățenilor. Mă voi alătura oamenilor care vor protesta, pentru a le aminti guvernanților că timpul lor a expirat și că nu vom renunța la schimbare. Știm că ei nu au ochi să ne vadă și urechi să ne audă, dar vom insista, în mod pașnic și civilizat, pe respectarea drepturilor noastre și pe apărarea valorilor democratice. Ignorarea voinței poporului este o strategie proastă, care nu va ține mult timp”, scrie ex-ministra Educației pe o rețea de socializare, cu o zi înainte de protest.

Citiți și: Interviu exclusiv cu Maia Sandu, despre noul partid și evoluțiile din R. Moldova.

ZdG amintește că pentru Duminică, 24 aprile 2016, Platforma DA cheamă oamenii în PMAN pentru a protesta împotriva actualei guvernări. Protestul a fost inițiat după decizia Comisiei Electorale Centrale de a anula referendumul inițiat de simpatizanții Platformei pentru alegerea directă a președintelui, lipsirea deputaților de imunitate parlamentară și micșorarea numărului de parlamentari.

Deși inițial, la protest, urmau să vină și simpatizanții lui Renato Usatăi, acum câteva zile, acesta s-a răzgândit, anunțând că partidul său nu crede în acest protest.