Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu, întrevedere cu președintele…

Maia Sandu, întrevedere cu președintele Radei Supreme a Ucrainei: Sperăm să avem în curând un parlament funcțional care va reseta relațiile moldo-ucrainene și la nivel de parlamente

Președinta R. Moldova, Maia Sandu a avut astăzi, 12 ianuarie, o întrevedere și cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei Dmytro Razumkov . În cadrul discuțiilor, Maia Sandu susține că a avut posibilitatea să abordeze și cooperarea părților pe dimensiunea parlamentară.

După-amiază am avut o întrevedere cu domnul Dmytro Razumkov, Președintele Radei Supreme a Ucrainei, în cadrul căreia am avut posibilitatea să abordez și cooperarea părților noastre pe dimensiunea parlamentară.

Îi mulțumesc pentru invitație la acest dialog politic.

Sperăm să avem în curând un parlament funcțional care va reseta relațiile moldo-ucrainene și la nivel de parlamente. Avem multe probleme în comun ce trebuie soluționate, precum și multe oportunități de cooperare, iar un parlament funcțional, reprezentativ, este o instituție-cheie, un pilon indispensabil pentru a utiliza la maximum potențialul acestui parteneriat strategic
„, a scris pe Facebook Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează marți, 12 ianuarie, o vizită oficială în Ucraina.

În capitala Ucrainei, președinta Maia Sandu a avut o întrevedere oficială cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, cu prim-ministrul Denis Shmygal și cu speaker-ul Parlamentului, Dmytro Razumkov.