Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Lupu promite majoritate parlamentară și…

Lupu promite majoritate parlamentară și „lucruri concrete” până luni, 11 ianuarie

Marian Lupu, președintele PD spune că, până lunea viitoare, va fi creată o majoritate parlamentară, care va propune un nou candidat la funția de premier șefului statului.

„PD, transparent, încă acum două săptămâni, și-a declarat opțiunea, că nu avea să votăm. Având această poziție, că avea sau nu să fie cvorum… Rezultatul a fost previzibil. Au fost absenți de la PD, câțiva. Nu mulți. Eu le-am permis unor colegi să se ocupe de problemele familiale. Să nu uitați că un coleg de partid a venit în cârje, pentru că a suferit un accident la antrenament”, a declarat Lupu.

„Noi suntem concentrați pe acțiunile ulterioare. Probabil azi/mâine îl vom informa pe președintele țării privind intenția de formare a majorității parlamentare. Ne angajăm într-un proces de negocieri privind formarea acestei majorități și prezentarea rezultatelor șefului statului până luni, 11 ianuarie. În caz că reușim, acest rezultat va fi prezentat șefului statului cu solicitarea de a desemna candidatul majorității. Dacă nu reușim, la fel vom prezenta acest rezultat șefului statului”, a precizat Lupu. El susține că trebuie înaintat un candidat care să aibă sprijin în Parlament. „Nu putem vorbi de un candidat concret, până când nu am finalizat aceste negocieri”, a punctat Lupu.