Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Love story”. PDM întreabă Blocul…

„Love story”. PDM întreabă Blocul ACUM dacă este în stare să se „îndrăgostească” de altcineva pentru a conduce Guvernul

Foto: privesc.eu

În timpul dezbaterii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, președintele fracțiunii Partidului Democrat a comparat coaliația dintre ACUM și PSRM cu un „love story”. În circumstanțele în care Guvernul ar putea fi demis, Diacov a întrebat-o pe Sandu dacă Blocul ACUM este în stare să se „îndrăgostească” de altcineva pentru a putea continua conducerea cabinetului de miniștri.

Îmi pare că chestia asta cu procurorul a fost un pretext pentru acest conflict și acest love story, care s-a început acum câteva luni, iată că se termină”, a spus președintele fracțiunii PDM.

Democratul a mai precizat că problema procurorului general putea fi rezolvată dacă PSRM și ACUM se așezau la masa de negocieri.

„Odată cu depunerea moțiunii de cenzură, se fixează, dacă vreți, decesul coaliției, sau terminarea dragostei între cele două grupuri politice. Asta am fixat-o vineri. De vineri, până astăzi, toată lumea e plină de emoții. Spuneți, vă rog, am discutat și cu colegii dvs. La fracțiune am așteptat ca dvs să ne spuneți cum vedeți mai departe activitatea Guvernului? Pentru că dacă s-a terminat o dragoste, trebuie să înceapă alta. Dvs sunteți în stare să vă îndrăgostiți de altcineva ca să conduceți acest Guvern?”, a întrebat Diacov, făcând aluzie la o viitoare, eventuală, coliție.

În răspuns, Maia Sandu a declarat că acest „love story” s-a întâmplat pentru că a fost singura modalitate prin care țara a putut fi scăpată de „urgie”.

„Noi avem o singură dragoste. Aceasta se numește dragostea de popor și nu o schimbăm nimic”, a fost răspunsul prim-ministrului.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău decid, astăzi, 12 noiembrie, soarta Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu. Pentru ca moțiunea socialiștilor să treacă de Parlament este necesar ca să fie susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință. Socialiștii, 36 la număr, nu au voturile necesare, astfel că Guvernul condus de Maia Sandu ar putea cădea doar dacă deputați din Partidul Democrat (PDM) sau Partidul Politic Șor (PPȘ) ar vota pentru împreună cu PSRM.