Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Leancă despre declarațiile lui Gofman…

Leancă despre declarațiile lui Gofman și identificarea unui candidat unic la prezidențiale

facebook.com/iurie-leanca

Invitat recent  la emisiunea   „Punctul pe azi” de la postul de televiziune „TVR Moldova”, liderul PPEM, Iurie Leancă s-a referit la investigarea furtului miliardului, declarațiile făcute de fostul angajat al CNA, Mihail Gofman și la eventuala  desemnare a unui candidat unic din partea   PAS, PLDM, PDA şi PPEM.

„Suntem în plin proces de investigație, cu actori internaționali. Din păcate, nu așa cum mi-am dorit eu, fiindcă în decembrie 2014, am solicitat americanilor, britanicilor și Comisiei Europene să delege experți aici, să stea lângă procurorii noștri, lângă cei de la CNA, ca să mărească viteza acestor investigații”, a menționat Leancă cu referire la raportul Kroll.

În privința declarațiilor recente ale lui Mihail Gofman, Leancă s-a întrebat de ce acesta nu a luat măsuri atunci când se afla în funcție: „De ce n-a folosit toate pârghiile pe care le are această importantă unitate de prevenire și combatere a spălării banilor?  Unde a fost Gofman timp de patru ani? De ce  nu a intervenit atunci? De ce nu face declarații la solicitarea procurorilor?”,  a comentat Leancă.

Totodată, liderul PPEM a fost întrebat și despre posibilitatea desemnării unui candidat unic de dreapta. „Aceste discuții dintre partide nu au fost negocieri, mai mult s-a mimat, decât a fost interes sincer. Cel mai important era să se creeze o platformă a unor partide de centru-dreapta pro-europene. Această platformă trebuia să fie creată pe baza unor politici de neagresiune față de parteneri. Eu o să constat că unul dintre participanți mă atacă prin instrumentele media de care dispune aproape  zilnic. Platforma DA, n-o să nominalizez canalul, care mă împroașcă cu minciuni cu regularitate.  E un atac concertat, apropo. Eu, deocamdată, nu  văd foarte reale șansele desemnării unui candidat unic. Nu am avut discuții care să nu fie susținute de atac, sau discuții foarte serioase despre platforma și agenda noastră. Nu exclud că poate săptămâna viitoare voi propune colegilor să avem o analiză serioasă. Trebuie să decidem ce facem”, a conchis Leancă.