Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ion Sturza acuză unele posturi…

Ion Sturza acuză unele posturi TV de manipulare

Astăzi, într-o postare pe o rețea de socializare, candidatul desemnat pentru funcția de premier, Ion Sturza, a acuzat de manipulare unele posturi TV care au realizat reportaje din satul său de baștină, punându-le pe post în seara zilei de 22 decembrie. „Țin să precizez că este ok faptul că unii jurnaliști au vizitat satul meu natal, Pârjolteni. Nu e corect, însă, că au luat interviuri cu oameni din alte sate (bineînțeles cu ocară la adresa mea) și i-au prezentat pe aceștia ca și cum ar fi fost pământenii mei… Astăzi m-au sunat, indignați, mai mulți dintre consăteni. Manipulare de doi cenți”, scrie Ion Sturza.
În secvențele vizate, persoane întâlnite întâmplător în stradă erau solicitate să se pronunțe despre felul în care, acum 16 ani, Ion Sturza a gestionat Guvernul R. Moldova. Singurul și principalul mesaj al vorbitorilor era cel despre remunerările primite sub formă de caloși sau macaroane. Autorii reportajelor i-au prezentat pe vorbitori ca și cum aceștia ar fi consăteni ai premierului desemnat.

Cu referire la agenmda sa, Sturza scrie: „ ieri m-am întâlnit cu membrii PLDM. A fost o discuție generală, interesantă, informativă, mai mult pozitivă decât negativă. Azi am întâlniri la Banca Mondială, FMI, cu Ambasadori și aștept cu nerăbdare întâlnirea cu vechii mei prieteni de la PPEM, la 15.00 la sediul partidului din strada Vasile Alecsandri.17.00 o intilnire cu domnul Mihai Gimpu. Diseară voi fi în direct la TVM 1, la 19.55. Tot diseară vă aduc la cunoștința și agenda pentru mâine”.
În legătură cu criticile aduse la adresa sa, Sturza spune, ca și amuzament: „cineva mi-a sugerat că doar Isus e fără de păcat și poate e cazul să fiu mai indulgent în ce-i privește pe candidații la funcțiile de miniștri…”
Premierul desemnat consideră că suntem într-o situație neobișnuită și avem nevoie de soluții rapide și neordinare. În aceste condiții, domnii politicieni trebuie să iasă din tiparele obișnuite.