Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Hotineanu se va conforma deciziei…

Hotineanu se va conforma deciziei președintelui

Deputatul PLDM Vladimir Hotineanu nu și-a retras semnătura de pe documentul înaintat șefului statului și așteaptă decizia preșdedintelui Timofti. „Aștept decizia președintelui și mă voi conforma acesteia. Eu voi participa în așa fel, încât să nu permitem desfășurarea alegerilor anticipate.”, a declarat Hotineanu, după ce a fost contactat repetat de către ZdG. Acesta a invocat faptul că jurnaliștii nu au interpretat  corect declarațiile sale.

Aceasta, chiar dacă anterior, Vladimir Hotineanu a declarat pentru ZdG că își va retrage semnătura și va părăsi majoritatea parlamentară dacă până la ora 11 nu va fi propusă o altă candidatură la funcția de șef al executivului. Acesta menționa că scopul său este evitarea alegerilor anticipate.

Același lucru Hotineanu l-a declarat și pentru Unimedia, cu precizarea că „în cazul în care până la ora 14:00, PDM nu înaintează un alt candidat atunci își va retrage semnătura de sub declarația de susținere a majorității parlamentare”.  Hotineanu nu a exclus că și ceilalți colegi din grupul celor 7 ar putea să-i urmeze exemplul.

Două ore mai târziu, deputatul a menționat pentru un alt portal de știri că nu-și va retrage semnătura și așteaptă decizia președintelui Timofti.

Și deputata Aliona Goța a anunțat că își va retrage semnătura și se va detașa de majoritatea parlamentară, deoarece se insistă pe promovarea unui singur personaj. Declarația a fost făcută pe pagina sa de socializare.

Menționăm că Tudor Deliu, deputat PLDM a afirmat stăzi că toți cei 7 deputați PLDM care au semnat pentru noua majoritate parlamentară formată de PD își vor retrage semnăturile.  Informația a fost făcută publică de Tudor Deliu, de pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde au loc proteste împotriva desemnării lui Plahotniuc la funcția de premier.