Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul Streleț a fost demis

Guvernul Streleț a fost demis

După mai mult de trei ore de dezbateri, 65 de deputați au votat pentru demisia Guvernului actual. 18 parlamentari au votat contra.

Precizăm că moțiunea de cenzură înaintată de PSRM și PCRM, a fost susținută la 22 octombrie prin votul a 42 de deputați comuniști și socialiști.

Amintim că ieri, la 28 octombrie, Consiliul Alianţei pentru Integrare Europeană-3 s-a întrunit în ședință. Reprezentanţii PLDM, PDM şi PL au discutat despre strategiile legate de moțiunea de cenzură asupra Guvernului Streleț.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat în acest context că Alianța ar trebui să continuie ce le-a promis alegătorilor în anul 2009. Acesta a menționat că deputații liberali nu vor vota moțiunea de cenzură, deși el are temeri că am putea asista la demiterea Guvernului Streleț. Partidul Democrat a cerut  prim-ministrului Valeriu Streleț să-și dea demisia din propria inițiativă. Și membrii PPEM au declarat că nu vor vota moțiunea de cenzură.

Guvernul Streleț a primit votul de încredere din partea Legislativului pe 30 iulie. Pentru învestirea Guvernului și-au dat votul 52 de deputați ai Alianței pentru Integrare Europeană 3.