Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Gaburici: "Am absolvit mai multe…

Gaburici: „Am absolvit mai multe şcoli”

Misterul studiilor premierului Chiril Gaburici, continuă. Întrebat de presă în baza cărui act a fost înmatriculat la Universitate, ţinând cont de faptul că în 1995, nu a reuşit să susţină examenele de bacalaureat, Chiril Gaburici nu a avut un răspuns clar.

“Am absolvit mai multe şcoli şi toate acesta date le-am indicat în CV-ul meu. Mai mult decat atat, ieri s-a dat un raspuns mai amplu. Am fost inmatriculat in baza unui atestat de scoala medie. Haideti sa ne intoarcem la aceste intrebari ceva mai tarziu”, a spus Gaburici, conform inprofunzime.md

Joi, ministra Educaţiei Maia Sandu a fost în Parlament unde a vorbit şi ea despre studiile sale. Aceasta a admis că Chiril Gaburici nu are diplomă de BAC, după ce s-ar fi prezentat la doar la 3 examene din 5.

Maia Sandu a menţionat că premierul a fost înmatriculat la ASEM în baza atestatului de studii medii, doar că documentul a fost retras de la instituție în momentul exmatriculării și nu a putut fi prezentat de către ASEM, la solicitarea Ministerului Eduației. Astfel, nu se cunoaşte ce instituţie a eliberat acel document.

Subiectul studiilor premierului Gaburici a fost iniţiat de o investigaţie a Ziarului de Gardă, pe care o găsiţi AICI.