• FOTO/ Cum s-au lansat în campanie partidele și ce promisiuni au făcut

  FOTO/ Cum s-au lansat în campanie partidele și ce promisiuni au făcut
  25 ianuarie 2019 | 14:55

  Concurenții electorali s-au lansat oficial în campania electorală. Unii de la sediile de partid, alții din spații publice, s-au afișat astăzi în fața cetățenilor pentru a-i convinge că le merită voturile.

  Democrații au dat start campaniei electorale la sediul Partidului Democrat. Pe fundalul unui banner imens cu simbolul partidului, candidații democraților la parlamentare au urcat pe scena de unde Andrian Candu și Vladimir Plahotniuc au lansat primele promisiuni electorale.

  „Eu sunt rău la frig. Dacă știam, mă strecuram până la colegi. E frig afară”, așa și-a început discursul liderul PDM, Vlad Plahotniuc, înainte de a fi aplaudat de membrii de partid.

  Ulterior, Andrian Candu a ținut și el un discurs în fața simpatizanților, precizând că Partidul Democrat este un partid al faptelor și spre deosebire de ceilalți concurenți electorali, are mai multe proiecte care demonstrează eficiența acestei guvernări.

  „Care este oare echipa cea mai bună, echipa care merită în următorii patru ani să guverneze această țară? Bineînțeles este echipa PDM, deoarece PDM știe să se mobilizeze foarte bine, știe în perioade dificile pentru țară să ia cele mai bune decizii și soluții”, a declarat Andrian Candu.

  Foto: Facebook/Andrian Candu

  Spre deosebire de democrați, socialiștii s-au lansat în campania electorală în fața Arcului de Triumf. Pe scena amplasată în fața simpatizanților au urcat doar câțiva dintre candidații PSRM, iar lidera partidului, Zinaida Greceanîi, a lipsit de la eveniment. Ion Ceban a menționat însă că ceilalți candidați sunt prezenți în circumscripțiile uninominale unde aceștia vor candida.

  „În acești 10 ani de zile de guvernare s-au perindat tot felul de Maia Sandu, Pavel Filip și mulți alții care s-au aflat la guvernare fie prin partidul lui Filat, Ghimpu sau Plahotniuc. Ei se fac vinovați de dezastrul din țară”, a spus Ion Ceban.

  Discursurile electorale au fost continuat de fiecare candidat socialist pe circumscripțiile uninominale din municipiul Chișinău.

  „Noi vom face ordine și depretate în Chișinău”, a declarat și Vlad Batrâncea, candidat pe circumscripția nr. 28.

  Foto: socialistii.md

  Blocul ACUM, format din Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA, și-au prezentat candidanții și promisiunile electorale în fața Parlamentului.

  „Acum venim să facem dreptate. Împreună, uniți pentru țară, să luptăm pentru famiile noastre, pentru viitorul țării noastre. Să facem dreptate tuturor celor are au fost hărțuiți și jefuiți. Să curățăm justiția și instituțiile statului de corupți și de cei care se gândesc doar la propriul lor lux”, a declarat Maia Sandu, după ce candidații prezenți la lansarea în campania electorală au scandat „Învingem acum!”.

  La rândul său, Andrei Năstase a menționat că prezența lor în fața Parlamentului reprezintă decizia lor de a se face dreptate: „Trebuie să votăm pentru noi, pentru famiile noastre, pentru viitor. Trebuie să ieșim cu toții din case. Pe 24 februarie să mergem la vot”.

  Discursurile celor doi lideri ai Blocului ACUM au fost urmate și de declarațiile altor candidați la alegerile parlamentare.

  Până în prezent, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 9 concurenţi electorali în circumscripția națională, dintre care 8 partide politice și un bloc electoral.

  [gs-fb-comments]

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Toți locuitorii unui bloc dintr-o suburbie a capitalei, plasați în regim strict de izolare

  Locuitorii unui bloc de locuit, cu 386 de apartamente, din comuna Stăuceni au fost plasați, începând de marți, 7 aprilie, în regim strict de izolare până cel puțin pe 16 aprilie. Decizia a fost luată de către C…
  Toți locuitorii unui bloc dintr-o suburbie a capitalei, plasați în regim strict de izolare

  New York nu mai face față. „O parte dintre morți ar putea fi îngropați temporar în parc”

  Autoritățile din New York apelează la măsuri urgente pentru a face față numărului mare de morți înregistrat pe fondul pandemiei de COVID-19, scrie Skynews. Directorul Consiliului Local pentru probleme de sănăta…
  New York nu mai face față. „O parte dintre morți ar putea fi îngropați temporar în parc”

  Apel comun: Dosarul 7 APRILIE 2009 a fost ignorat până în acest moment de toate guvernările și poate crea precedente periculoase

  Un grup de ONG-uri din domeniul drepturilor omului vine cu un Apel comun adresat autorităților în contextul evenimentelor din aprilie 2009. Se cere, inclusiv publicarea informației privind funcționarii de stat…
  Apel comun: Dosarul 7 APRILIE 2009 a fost ignorat până în acest moment de toate guvernările și poate crea precedente periculoase

  VIDEO/ Încă două decese din cauza infecției cu Covid-19. Detalii de la autorități

  Încă două persoane au decedat fiind răpuse de infecția cu noul coronavirus. Între timp, ministra Sănătății a anunțat că 77 de pacienți infectați cu Covid-19 sunt în stare gravă. Potrivit ministrei, în ultimele…
  VIDEO/ Încă două decese din cauza infecției cu Covid-19. Detalii de la autorități

  Două puncte de trecere a frontierei cu Ucraina își sistează activitatea

  Alte două puncte de trecere a frontierei „Criva- Mamaliga” (rutier) și „Mirnoe – Tabaki” (rutier) își sistează, temporar, activitatea. Cele două puncte vor fi nefuncționale din data de 7 aprilie 2020, începând…
  Două puncte de trecere a frontierei cu Ucraina își sistează activitatea

  Mediciniștii – voluntari în lupta cu noul tip de coronavirus

  Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova informează că la scurt timp după ce a fost declarată stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, studenții…
  Mediciniștii – voluntari în lupta cu noul tip de coronavirus