• FOTO/ Cum s-au lansat în campanie partidele și ce promisiuni au făcut

  FOTO/ Cum s-au lansat în campanie partidele și ce promisiuni au făcut
  vizualizări
  25 ianuarie 2019 | 14:55

  Concurenții electorali s-au lansat oficial în campania electorală. Unii de la sediile de partid, alții din spații publice, s-au afișat astăzi în fața cetățenilor pentru a-i convinge că le merită voturile.

  Democrații au dat start campaniei electorale la sediul Partidului Democrat. Pe fundalul unui banner imens cu simbolul partidului, candidații democraților la parlamentare au urcat pe scena de unde Andrian Candu și Vladimir Plahotniuc au lansat primele promisiuni electorale.

  „Eu sunt rău la frig. Dacă știam, mă strecuram până la colegi. E frig afară”, așa și-a început discursul liderul PDM, Vlad Plahotniuc, înainte de a fi aplaudat de membrii de partid.

  Ulterior, Andrian Candu a ținut și el un discurs în fața simpatizanților, precizând că Partidul Democrat este un partid al faptelor și spre deosebire de ceilalți concurenți electorali, are mai multe proiecte care demonstrează eficiența acestei guvernări.

  „Care este oare echipa cea mai bună, echipa care merită în următorii patru ani să guverneze această țară? Bineînțeles este echipa PDM, deoarece PDM știe să se mobilizeze foarte bine, știe în perioade dificile pentru țară să ia cele mai bune decizii și soluții”, a declarat Andrian Candu.

  Foto: Facebook/Andrian Candu

  Spre deosebire de democrați, socialiștii s-au lansat în campania electorală în fața Arcului de Triumf. Pe scena amplasată în fața simpatizanților au urcat doar câțiva dintre candidații PSRM, iar lidera partidului, Zinaida Greceanîi, a lipsit de la eveniment. Ion Ceban a menționat însă că ceilalți candidați sunt prezenți în circumscripțiile uninominale unde aceștia vor candida.

  „În acești 10 ani de zile de guvernare s-au perindat tot felul de Maia Sandu, Pavel Filip și mulți alții care s-au aflat la guvernare fie prin partidul lui Filat, Ghimpu sau Plahotniuc. Ei se fac vinovați de dezastrul din țară”, a spus Ion Ceban.

  Discursurile electorale au fost continuat de fiecare candidat socialist pe circumscripțiile uninominale din municipiul Chișinău.

  „Noi vom face ordine și depretate în Chișinău”, a declarat și Vlad Batrâncea, candidat pe circumscripția nr. 28.

  Foto: socialistii.md

  Blocul ACUM, format din Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA, și-au prezentat candidanții și promisiunile electorale în fața Parlamentului.

  „Acum venim să facem dreptate. Împreună, uniți pentru țară, să luptăm pentru famiile noastre, pentru viitorul țării noastre. Să facem dreptate tuturor celor are au fost hărțuiți și jefuiți. Să curățăm justiția și instituțiile statului de corupți și de cei care se gândesc doar la propriul lor lux”, a declarat Maia Sandu, după ce candidații prezenți la lansarea în campania electorală au scandat „Învingem acum!”.

  La rândul său, Andrei Năstase a menționat că prezența lor în fața Parlamentului reprezintă decizia lor de a se face dreptate: „Trebuie să votăm pentru noi, pentru famiile noastre, pentru viitor. Trebuie să ieșim cu toții din case. Pe 24 februarie să mergem la vot”.

  Discursurile celor doi lideri ai Blocului ACUM au fost urmate și de declarațiile altor candidați la alegerile parlamentare.

  Până în prezent, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 9 concurenţi electorali în circumscripția națională, dintre care 8 partide politice și un bloc electoral.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Președintelui Curții de Apel Chișinău „îi pare rău de situația în care a nimerit” asistenta sa, care are un salariu de circa 8000 de lei, dar și-a procurat Porsche

  „Mie îmi pare rău că a fost publicat… sau situația în care a nimerit, dar ea este o profesionistă”, a declarat președintele Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, în cadrul edițiie din 24 septembrie a…
  Președintelui Curții de Apel Chișinău „îi pare rău de situația în care a nimerit” asistenta sa, care are un salariu de circa 8000 de lei, dar și-a procurat Porsche

  Clima: „Nu ne simțim bine când presa ne etichetează. Încrederea în justiție ar crește doar atunci când se va finaliza linșajul mediatic”

  Președintele Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, susține că nu a întâlnit în activitatea sa „interferențe politice”, nu are legături cu politicieni, iar decizia de a menține, în 2018, hotărârea primei ins…
  Clima: „Nu ne simțim bine când presa ne etichetează. Încrederea în justiție ar crește doar atunci când se va finaliza linșajul mediatic”

  Votat de CMC: Două terenuri din sectorul Ciocana vor reveni în proprietatea municipalității

  Două terenuri cu o suprafață totală de circa șase hectare din intravilanul capitalei, amplasate pe strada Bucovina, sectorul Ciocana, vor reveni în proprietatea municipalității. O decizie în acest sens a fost a…
  Votat de CMC: Două terenuri din sectorul Ciocana vor reveni în proprietatea municipalității

  Președintele SUA, dat în judecată de nepoata sa

  Mary Trump, nepoată a preşedintelui american Donald Trump, l-a dat în judecată pe acesta joi, acuzându-l pe el şi pe alţi membri ai familiei sale că au înşelat-o cu zeci de milioane de dolari dintr-o moştenire,…
  Președintele SUA, dat în judecată de nepoata sa

  Informații oficiale: Câte cazuri active de COVID-19 sunt în penitenciarele din R. Moldova

  Actualmente, sunt 15 cazuri active de COVID-19 în rândul personalului penitenciar și niciun caz activ în rândul persoanelor private de libertate, anunță joi, 24 septembrie Administrația Națională a Penitenciare…
  Informații oficiale: Câte cazuri active de COVID-19 sunt în penitenciarele din R. Moldova

  COVID-19: Guvernul britanic a lansat aplicația de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv

  Guvernul britanic a lansat joi o aplicaţie de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor şi a încurajat populaţia să o instaleze pe telefoanele mobile pentr…
  COVID-19: Guvernul britanic a lansat aplicația de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv