• FOTO/ Cum s-au lansat în campanie partidele și ce promisiuni au făcut

  FOTO/ Cum s-au lansat în campanie partidele și ce promisiuni au făcut
  vizualizări
  25 ianuarie 2019 | 14:55

  Concurenții electorali s-au lansat oficial în campania electorală. Unii de la sediile de partid, alții din spații publice, s-au afișat astăzi în fața cetățenilor pentru a-i convinge că le merită voturile.

  Democrații au dat start campaniei electorale la sediul Partidului Democrat. Pe fundalul unui banner imens cu simbolul partidului, candidații democraților la parlamentare au urcat pe scena de unde Andrian Candu și Vladimir Plahotniuc au lansat primele promisiuni electorale.

  „Eu sunt rău la frig. Dacă știam, mă strecuram până la colegi. E frig afară”, așa și-a început discursul liderul PDM, Vlad Plahotniuc, înainte de a fi aplaudat de membrii de partid.

  Ulterior, Andrian Candu a ținut și el un discurs în fața simpatizanților, precizând că Partidul Democrat este un partid al faptelor și spre deosebire de ceilalți concurenți electorali, are mai multe proiecte care demonstrează eficiența acestei guvernări.

  „Care este oare echipa cea mai bună, echipa care merită în următorii patru ani să guverneze această țară? Bineînțeles este echipa PDM, deoarece PDM știe să se mobilizeze foarte bine, știe în perioade dificile pentru țară să ia cele mai bune decizii și soluții”, a declarat Andrian Candu.

  Foto: Facebook/Andrian Candu

  Spre deosebire de democrați, socialiștii s-au lansat în campania electorală în fața Arcului de Triumf. Pe scena amplasată în fața simpatizanților au urcat doar câțiva dintre candidații PSRM, iar lidera partidului, Zinaida Greceanîi, a lipsit de la eveniment. Ion Ceban a menționat însă că ceilalți candidați sunt prezenți în circumscripțiile uninominale unde aceștia vor candida.

  „În acești 10 ani de zile de guvernare s-au perindat tot felul de Maia Sandu, Pavel Filip și mulți alții care s-au aflat la guvernare fie prin partidul lui Filat, Ghimpu sau Plahotniuc. Ei se fac vinovați de dezastrul din țară”, a spus Ion Ceban.

  Discursurile electorale au fost continuat de fiecare candidat socialist pe circumscripțiile uninominale din municipiul Chișinău.

  „Noi vom face ordine și depretate în Chișinău”, a declarat și Vlad Batrâncea, candidat pe circumscripția nr. 28.

  Foto: socialistii.md

  Blocul ACUM, format din Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA, și-au prezentat candidanții și promisiunile electorale în fața Parlamentului.

  „Acum venim să facem dreptate. Împreună, uniți pentru țară, să luptăm pentru famiile noastre, pentru viitorul țării noastre. Să facem dreptate tuturor celor are au fost hărțuiți și jefuiți. Să curățăm justiția și instituțiile statului de corupți și de cei care se gândesc doar la propriul lor lux”, a declarat Maia Sandu, după ce candidații prezenți la lansarea în campania electorală au scandat „Învingem acum!”.

  La rândul său, Andrei Năstase a menționat că prezența lor în fața Parlamentului reprezintă decizia lor de a se face dreptate: „Trebuie să votăm pentru noi, pentru famiile noastre, pentru viitor. Trebuie să ieșim cu toții din case. Pe 24 februarie să mergem la vot”.

  Discursurile celor doi lideri ai Blocului ACUM au fost urmate și de declarațiile altor candidați la alegerile parlamentare.

  Până în prezent, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 9 concurenţi electorali în circumscripția națională, dintre care 8 partide politice și un bloc electoral.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Proteste în regiunea Habarovsk din Rusia în apărarea guvernatorului regiunii care a fost arestat

  La 11 iulie zeci de mii de oameni din regiunea Habarovsk din Rusia au participat la o acțiune de protest în apărarea guvernatorului regiunii, Serghei Furgal, anunță meduza.io. Mass-media locală a calificat acți…
  Proteste în regiunea Habarovsk din Rusia în apărarea guvernatorului regiunii care a fost arestat

  Cum două județe din România reușesc să țină sub control numărul persoanelor infectate cu Covid-19

  Numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească în România, dar există şi două judeţe, Satu Mare şi Sălaj, care reuşesc să ţină sub control epidemia. Au puţine persoane infectate cu COVID-19 şi niciun caz înr…
  Cum două județe din România reușesc să țină sub control numărul persoanelor infectate cu Covid-19

  Oleg Pruteanu se află în reanimare și este intubat. Precizările ANP referitor la cazul de COVID-19 confirmat în penitenciar

  Deținutul Oleg Pruteanu, care a fost diagnosticat cu Covid-19 în urma testului prelevat vineri și care a fost internat în Penitenciarul spital nr. 16, a fost transferat la Institutul de Medicină Urgentă (IMU).
  Oleg Pruteanu se află în reanimare și este intubat. Precizările ANP referitor la cazul de COVID-19 confirmat în penitenciar

  Live/ Lansarea Partidului Politic „NOI” cu sloganul „Noi reînnoim Moldova”

  La 11 iulie curent se lansează Partidul Politic „NOI”. Evenimentul se desfășoară în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din mun. Chișinău. Ziarul de Gardă nu a găsit un site oficial al partidului și nici măcar o…
  Live/ Lansarea Partidului Politic „NOI” cu sloganul „Noi reînnoim Moldova”

  Alte 284 de cazuri de infectare cu Covid-19 și cinci decese. S-a stins o soră-gospodină de la spitalul din Briceni

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat despre alte 284 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 care au fost confirmate astăzi în R. Moldova, dintre care 12 în Transnistria. Din numă…
  Alte 284 de cazuri de infectare cu Covid-19 și cinci decese. S-a stins o soră-gospodină de la spitalul din Briceni

  Comisia Europeană a evaluat cum a îndeplinit R. Moldova cerințele pentru liberalizarea vizelor

  Comisia Europeană a evaluat cum au fost îndeplinite cerințele pentru liberalizarea vizelor de către țările din Balcanii de Vest și cele ale Parteneriatului Estic: Georgia, Ucraina, dar și R. Moldova. În raportu…
  Comisia Europeană a evaluat cum a îndeplinit R. Moldova cerințele pentru liberalizarea vizelor