Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fostul vicedirector al unui centru…

Fostul vicedirector al unui centru medical privat din Chișinău, numit secretar de stat al Ministerului Sănătății

Ion Prisăcaru a fost numit secretar de stat pe domeniul politici privind serviciile medicale integrate la Ministerul Sănătății. O decizie în acest sens a fost luată de Cabinetul de miniștri miercuri, 3 noiembrie. Prisăcaru își va începe activitatea la 4 noiembrie curent.

Din 2015, a deținut funcția de vicedirector general al ÎCS „Centrului de Diagnostic German” SRL.

Ion Prisăcaru este chirurg de specialitate, dar deține și titlul de master în științe economice. Ultima funcție pe care a deținut-o este vicedirector general, inclusiv funcția de interimat pe o anumită perioada, în ultimii șase ani, a Centrului de Diagnostic German, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Ministerul Sănătății are în total, trei secretari de stat și o secretară generală. Pe 9 august, cabinetul de miniștri a aprobat numirea în funcție a doi secretari de stat pe domeniul sănătății: Zinaida Bezverhni – responsabilă de politica medicamentului, de resursele umane în sănătate și de sistemele de sănătate naționale și internaționale și Svetlana Nicolaescu – de domeniul sănătății publice.

Zinaida Bezverhni este de profesie farmacist, a activat în calitate de cadru didactic la USMF „N. Testemițanu”, consultant științific la Directoratul European pentru calitatea medicamentului a Consiliului Europei, iar din 2015 a ocupat funcția de coordonator de programe la Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din R. Moldova.

Svetlana Nicolaescu a absolvit USMF „N. Testemițanu”, ulterior a urmat un program de masterat în sănătate publică la Universitatea de Stat din Kansas (SUA) și un program de politici în domeniul de control al tutunului la Școala de Sănătate Publică Bloomberg din SUA. A activat anterior în cadrul Ministerului Sănătății al R. Moldova ca șefă a direcției Planificare și regionalizare a serviciilor medicale integrate și șefă a direcției Sănătate Publică. A deținut și funcția de viceministru al Sănătății și medic șef sanitar de stat.

Lilia Gantea a fost numită secretară generală a Ministerul Sănătății de către Cabinetul de miniștri pe 13 octombrie.