Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fosta deputată Arina Spătaru anunță…

Fosta deputată Arina Spătaru anunță că pleacă din Platforma DA: „Decizia am luat-o încă în februarie”

Ex-deputata Arina Spătaru pleacă din partidul politic Platforma Demnitate și Adevăr (DA). Anunțul a fost făcut de Spătaru, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Arina Spătaru susține că decizia de a pleca din Platforma DA a luat-o în februarie curent.

„Astăzi, la ședința consiliului OT Bălți oficial mi-am luat rămas-bun de la colegii mei din Platforma DA. De fapt decizia de a pleca am luat-o încă de prin februarie. Nu știu de ce am decis pe atunci să stau literalmente într-o mlaștină până la capăt. Știm cu toții că a spune adevărul nu este întotdeauna util, nu întotdeauna convenabil. De astăzi măcar pot să-mi spun mie adevărul”, se menționează în mesajul postat.

Arina Spătaru a ajuns deputat în Parlamentul de la Chișinău din partea blocului Electoral „ACUM” în februarie 2019. În urma alegerilor, Spătaru a fost deputată și membru al Biroului Politic Permanent al Platformei DA. În 2018, Arina Spătaru a candidat la funcția de primară a municipiului Bălți.

Ziarul de Gardă a scris în 2018 că Arina Spătaru, candidata propusă de către Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, susține că începând cu anul 2012 a ocupat funcția de director a propriei sale întreprinderi „ARINA S”, unde, în anul 2017 a primit un salariu de 21 de mii de lei. Tot în anul trecut, Arina Spătaru a primit indemnizații pentru copii de peste 7000 de lei. Spătaru susține că familia sa deține patru terenuri extravilane, un apartament cu o suprafață de 48 m.p., o casă de locuit (196.2 m.p.), un spațiu comercial (195.1 m.p.) și un garaj (69.3 m.p).

În iulie curent, conducerea Platformei Demnitate și Adevăr, președintele și vicepreședinții partidului, și-a anunțat demisia în cadrul Biroului Politic Național. Anunțul a fost făcut la două zile de la scrutinul parlamentar din 11 iulie în cadrul căruia Platforma DA, condusă de Andrei Năstase, nu a reușit să prindă un loc în Parlamentul de la Chișinău, obținând puțin peste 2 la sută din sufragii.