Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fost deputat PLDM anunță că-și…

Fost deputat PLDM anunță că-și dorește să devină președintele R. Moldova

Foto: europalibera.org

Valeriu Ghilețchi a anunțat astăzi că a decis să candideze la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016 în calitate de candidat independent.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul independent Valeriu Ghilețchi, ajuns în Parlament pe listele PLDM, a anunțat că a luat decizia de a constitui grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor și susținerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Conform deputatului, primul tur al alegerilor trebuie să ofere o paletă diversă de opțiuni, iar după 30 octombrie societatea va ști candidatul care merită să fie susținut în turul doi.

Valeriu Ghilețchi a declarat: „Avem nevoie de un Preşedinte care să reîntregească societatea, dezbinată până acum în mod artificial în scop politic. Avem nevoie de un Președinte care să readucă încrederea cetățenilor în  instituțiile statului. Avem nevoie de un Președinte integru, care să nu fi fost implicat în vre-un scandal de corupție. Avem nevoie de un Președinte care are suficientă experiență politică pentru a face față tuturor provocărilor.” 

Cu privire la programul detaliat, dar și oferta electorală, deputatul Ghilețchi a anunțat că acestea vor fi făcute publice la timpul potrivit, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. „Am o viziune clară şi o dorinţă fermă de a schimba lucrurile în bine”, a concluzionat Valeriu Ghilețchi.

ZdG amintește că Valeriu Ghilețchi a candidat independent și la alegerile parlamentare din anul 2001. Atunci, a obținut însă doar 1,74%.