Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fost ambasador UE, despre oamenii…

Fost ambasador UE, despre oamenii din R. Moldova: „Sunteți fantastici, sunteți un exemplu pentru toată lumea din Europa”

Fostul ambasador al Uniunii Europene în R. Moldova, diplomatul Peter Mihalko a venit cu un mesaj către moldovenii care oferă suport ucrainenilor ce fug din calea războiului. Mihalko spune că este plin de admirație față de sprijinul oferit de localnici vecinilor ucraineni.

„Prietenii mei, oameni din R. Moldova, sunt plin de admirație în fața solidarității enorme și sprijinului extraordinar pe care le oferiți cetățenilor Ucrainei, care au fost nevoiți să-și părăsească țara după agresiunea militară și războiul început de către Rusia împotriva patriei lor.

Sunt mândru că am trăit în Moldova, că vă cunosc așa de mulți dintre voi personal și mă închin profund în fața fiecărui gest de umanitate și ospitalitate, pe care le văd atât de multe! Sunteți uimitori, sunteți fantastici, sunteți un exemplu pentru toată lumea din Europa”, a spus Mihalko.

Luni, 28 februarie, a cincea zi a invaziei ruse în Ucraina, continuă cu atacuri în apropiere de Kiev. Rusia continuă să atace Ucraina pe mai multe fronturi. După câteva ore de liniște, la Kiev și Harkov, luni dimineața, au început să se audă din nou explozii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a anunțat că luni dimineața vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă, în Belarus, în apropiere de graniță.

Duminică, Vladmir Putin a făcut anunțul șocant că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A cincea zi de război în Ucraina. Rusia pretinde că a câștigat controlul asupra spațiului aerian al Ucrainei