Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Filip anunță că primarii din…

Filip anunță că primarii din raionul Dondușeni au revenit în PDM

Facebook/Pavel Filip

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, anunță că primarii din raionul Dondușeni, care au semnat ieri o declarație precum că părăsesc formațiunea, rămân, deoarece ar fi fost induși în eroare.

Contactat ieri de ZdG și întrebat de ce a decis să plece din partid, primarul satului Pivniceni, Boris Lisenco, a spus că „eu încă o să văd, mă scuzați” și a închis, iar apoi nu a mai răspuns la apelurile noastre. Deocamdată, nu am reușit să discutăm cu alți semnatari.

„Au plecat ieri din partid și au revenit azi înapoi. Vorbesc despre primarii de la Dondușeni, care spun că au fost induși în eroare de foștii noștri colegi. Primarii de la Dondușeni rămân în PDM și continuă să facă parte din echipa noastră mare și unită”, a scris liderul democraților pe pagina sa de Facebook.

Trei primari și doi consilieri din Dondușeni au semnat o declarație prin care își exprimă „nemulțumirea față de situația actuală din partid, acțiunile netransparente și contradictorii crezului nostru”.

Între timp, astăzi, 21 februarie, anunțat Sergiu Sîrbu a anunțat că întreaga organizație raională a PDM Rezina a părăsit formațiunea și a declarat susținere grupului parlamentar „Pro Moldova”.

Andrian Candu a anunțat la 19 februarie despre plecarea din PDM a șase deputați, în contextul în care formațiunea ar negocia formarea unei coaliții cu PSRM.